Пловдивският Апелативен съд назначи допълнителна автотехническа експертиза, която да отговори

...
Пловдивският Апелативен съд назначи допълнителна автотехническа експертиза, която да отговори
Коментари Харесай

Забито желязо в гумата ли е причина за мелето край Кадиево? Съдът назначи допълнителни експертизи

Пловдивският Апелативен съд назначи спомагателна автотехническа експертиза, която да отговори на редица въпроси по отношение на злополуката край Кадиево, при която починаха Тошко Бараков и Виктор Василев.
Прочетете още
Експертизата би трябвало да даде редица ясноти измежду които и дали има данни, че задното дясно колело на автомобила на Петър Маринашки се е увъртяло и откъснало преди злополуката и дали това трансформира механизма на настъпване на ПТП-то. Според фотосите има забит железен предмет и е допустимо той да е причина за случая. По искане на отбраната на Маринашки  в лицето на юристите Райко Илиев и Йордан Давчев, апелативните магистрати назначиха и спомагателна химико-технологична експертиза, която да откри по кое време Маринашки е взел опиата, а точно какъв брой време преди злополуката. Ще се направи информация и ще се призоват служителите на реда, които са запазили местопроизшествието.

Първата експертиза се изиска, защото не е изследвано съществуването на железен предмет в задна дясна гума. Първата инстанция е приела заключението на вещото лице, че няма техническа причина за пътнотранспортното произшествие, само че отбраната на Маринашки твърди, че въпросният автомобил е претърпяло по-рано ПТП.

Адвокатите на Маринашки настояха и за нова правосъдна химико-токсикологична експертиза. С нея се желае да се откри дали четирите часа от момента на злополуката до отвеждането му в ареста, посредством дадена храна или питиета, не е приел наркотично вещество.

Адвокат Давчев настоя и за правене на профилирана физическа експертиза, която би трябвало да даде отговор на въпроса дали автомобилът-ковчег се е движил с превишена скорост.

В правосъдната зала къси показания даде и Тодор Бараков, татко на едно от починалите момчета. Той описа, че в телефона на сина си е разкрил клипове изпратени му от Маринашки. На едно от тях се вижда по какъв начин подсъдимият кара с краката през прозореца, а на другото – по какъв начин взе участие в гонка с ауди, на което участва и аудитория.

Припомняме, че на първа инстанция Петър Маринашки получи 5 години затвор и 8 години без брошура. Сега той апелира присъдата си пред Апелативен съд. Родителите и околните на починалите момчета също апелират наложеното на Маринашки наказване и пледират по-сурова присъда.

Следващото съвещание е планувано за 8 декември 2022г. от 14.00 часа.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР