Пловдивският апелативен съд намали от шест на пет години присъдата

...
Пловдивският апелативен съд намали от шест на пет години присъдата
Коментари Харесай

Съдът намали присъдата срещу помощник-машиниста за катастрофата край Калояновец

Пловдивският апелативен съд понижи от шест на пет години присъдата против Христо Теляшев, помощник-машинист на авариралия през юли 2014 трен край гара Калояновец. При случая почина машинистът на влака, а четирима пасажери бяха ранени.

Магистратите отхвърлиха изказванието на подсъдимия, че причина за произшествието е неочаквана смяна на светлинната сигнализация, преди навлизането в гарата.

Шест експертизи са посочили, че няма несъответствия в известяващите механически средства. От свидетелски показания се потвърди, че подсъдимия преглеждал бумаги и не съумял да реагира, с цел да понижи прекомерно високата скорост на влака. Въпреки човешката неточност, злополуката е могла да бъде избегната, тъй като трасето е било снабдено с техника, която автоматизирано стопира придвижването, само че устройството не е било включено.
 6 години затвор за помощник-машиниста за злополуката край Калояновец 6 години затвор за помощник-машиниста за злополуката край Калояновец
6 години затвор за помощник-машиниста Христо Тиляшев за злополуката на гара Калояновец през 2014 година. При случая почина машинистът на композици...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР