Пловдивският административен съд отмени наложените от НАП възбрани върху имоти

...
Пловдивският административен съд отмени наложените от НАП възбрани върху имоти
Коментари Харесай

Съдът отмени запори и възбрани върху имоти и сметки на Ветко Арабадажиев

Пловдивският административен съд анулира наложените от Национална агенция за приходите възбрани върху парцели на Ветко Арабаджиев и запори върху негови банкови сметки, освен това – с дефинитивно решение. Причината е, че в тази ситуация става дума за свръхобезпечение – данъчните си търсели от компания на Ветко 606 600 лева Данък добавена стойност, а му забранили да се разпорежда с парцели за над 16 116 304 лева, написа уеб сайтът plovdiv-press.bg.
Всъщност компанията, чиито парцели и сметки са възбранени и запорирани, е "Виктория Груп Корпорейшън " ЕАД, в чиито документи Вълчо Арабаджиев не попада, само че се знае, че е негова. Седалището й е в пловдивския хотел "Марица ".
След като в края на август м. година Ветко и Маринела Арабаджиеви бяха упрекнати задочно в данъчни закононарушения и пране на пари, а синът им Вълчо –задържан, Национална агенция за приходите – Пловдив, стартира проверка на компанията за интервала 1 декември 2012-а – 31 август 2018 година
Данъчните показват, че чакат обществени отговорности по ЗДДС в размер на 606 600 лева главница и рента от 39 398., 1 лв., изчислени към 16 октомври 2018 година Затова желаят налагане на предварителни обезпечителни ограничения и на 29 октомври 2018-а обществен реализатор издава постановлението за налагането на възбраните и запорите, чиято стойност е 16 116 304,98 лева
Данните на възбранените парцели са заличени в правосъдното решение, само че е ясно, че измежду тях има и хотели на Ветко и Маринела. От «Виктория Груп Корпорейшън» възразили до Национална агенция за приходите, че наложените обезпечения са несъразмерни, и предложили други парцели за забрана – главно магазини. Реакция от страна на данъчните не последвало и по този начин се стигнало до делото в Административния съд в Пловдив.
Със свое решение от 14 януари т. година съдът анулира постановлението на Национална агенция за приходите с претекста, че е налице "свръхобезпечение ", което "сериозно попречва активността на ревизираното лице ".
Данъчните могат да наложат нови възбрани и запори, само че като този път спазят правилото на пропорционалност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР