Пловдивските творци Димитър Воденичаров и Васил Маргаритов гостуваха в Българския

...
Пловдивските творци Димитър Воденичаров и Васил Маргаритов гостуваха в Българския
Коментари Харесай

Двама пловдивски творци откриха изложба във Виена

Пловдивските създатели Димитър Воденичаров и Васил Маргаритов гостуваха в Българския културен институт „ Дом Витгенщайн “ – Виена, където откриха своя взаимна галерия на 6 март.

Директорът на културната институция доцент Румяна Конева показа пред австрийските и българските посетители акварелите на Воденичаров и бронзовите пластики на Маргаритов и уточни, че тяхната галерия съставлява финален стадий на плана, който „ Дом Витгенщайн “ осъществя дружно с Градска художествена изложба – Пловдив. Той реализира задачата си да разпространява измежду австрийската аудитория българското изобразително изкуство от разнообразни интервали и стилови посоки по отношение на определянето на Пловдив за Европейска столица на културата през 2019 година Досега  виенчани се срещнаха с творчеството на българските класици Цанко Лавренов и Златю Бояджиев, както и със актуалните живописци Васил Стоев и Стоян Куцев.                        

„ С тези няколко изложения Пловдив към този момент е културна столица в центъра на Европа “, съобщи доцент Конева пред гостите на изложбата. Целият план, който се поддържа от Община Пловдив и Министерството на културата, приключва в края на март. Вечерта на откриването в залите на културната ни задача звучеше класическа музика в осъществяване на младите български цигуларки Лаура и Вера и пианистката Нели Костнер.

 

 

 

 

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР