Пловдивски затворник поиска 50 бона обезщетение заради престоя си в

...
Пловдивски затворник поиска 50 бона обезщетение заради престоя си в
Коментари Харесай

Затворник от Пловдив поиска 50 бона обезщетение, делил килия...

Пловдивски пандизчия изиска 50 бона обезщетение поради престоя си в килията. Той завел иск против Главна дирекция " Изпълнение на наказванията ", като изброил и ред аргументи, които вършат всекидневието му зад решетките кошмарно. Най-напред се оплакал от претъпканост на килиите. Негови съкилийници свидетелстват, че в избрани интервали има по 13 души в килията, като пандизчиите едвам се разминават вътре. Освен, че е тясно, вътре имало неприятна хигиена, съпроводена с дървеници, хлебарки и гризачи.

Пандизчията се оплакал още от неналичието на непрекъснато течаща топла вода. Посочил също, че е болен е от хепатит C, само че не му се обезпечава лекуване и нужната диета. Затворникът е служащ в „ Особено произвеждане “, като се жалвал, че не му дават защитна маска и работно облекло. Накрая добавил в листата с недоволства, че в килиите, в които е обитавал, няма проветрение и чист въздух. 

В последна сметка магистратите почели желае му, само че отчасти. Съгласили се единствено и само с претекстовете му за претъпканост на килиите. Останалите изказвания на пандизчията се смятат за недоказани. Така той ще получи единствено 1680 лева обезщетение за дискомфорта от тесните пространства. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР