Пловдивски бизнесмен, който е адаш на собственика на хотел Маринела

...
Пловдивски бизнесмен, който е адаш на собственика на хотел Маринела
Коментари Харесай

Сигнал от Великобритания довел до акцията срещу Миню Стайков

Пловдивски предприемач, който е съименник на притежателя на хотел " Маринела " Ветко Арабаджиев, е бил източникът на информацията, довела до зрелищната акция против притежателя на " Винпром Карнобат " Миню Стайков. Бизнесменът е проговорил пред държавните силови структури поради сигнал, пратен от английските служби при започване на тази година , написа в. " 24 часа ".

Бизнесменът се споделя Антон Арабаджиев, а през 2011 година в също е разследван за произвеждане на незаконни цигари. Тогава интервенция на Министерство на вътрешните работи разрушава незаконна фабрика на Арабаджиев в пловдивското село Патриарх Евтимиево. На брифинг в селото до фабриката тогавашният вътрешен министър Цветан Цветанов разгласи, че в нея е можело да се създават над 30% от цигарите, които са нужни на пазара в България. Арабаджиев е задържан, а през 2012 година е наказан на 3 година условно след съглашение с прокуратурата.

Именно в този момент Арабаджиев е дал информация за петте незаконни заводи за цигари, поради които беше арестуван Миню Стайков. Това става, откакто от Англия желаят от нашите служби да създадат обстойна инспекция на Арабаджиев. Причината – англичаните са наблюдавали канал за противозаконни цигари, внасяни в Обединеното кралство, който водел до пловдивския предприемач. Британците сочат и сътрудниците на Арабаджиев - Георги Начев-Етикета, Найден Станчев-Хана, Тодор Шопов.

Арабаджиев не е задържан, само че вместо това са ударени 5 други заводи - свързаната с Миню Стайков в Карнобат и четирите под контрола на Евлоги Станоев-Бирмата и синовете му. Има съмнение, че той е направил договорка, с цел да не се отзове зад решетките. Интересен подробност, който удостоверява неофициалната версия за помощта, оказана от Арабаджиев, е, че от ГДБОП, където е високопоставеният му осведомител, са взели участие единствено в първия стадий на разтрошаване на незаконната фабрика на Миню Стайков в Карнобат през юли. Тогава се открити единствено ремарке с кутии и един водач. При идващите стадии ГДБОП дискретно е дистанцирано от интервенцията и там работят единствено ДАНС и прокуратурата.

Пловдивският предприемач стои и/или има присъединяване в доста компании - “Стенимахос” ЕАД-Асеновград, “ВИП Пропърти” ООД “Ейнджъл Пропърти” ЕООД, “Тони-М” ООД, “ЕвелинаТрейд” ООД.

Освен Арабаджиев, английските служби се интересували и от Георги Ненчев, по прякор Етикета. Той е прочут в подземния свят като индивида с подправените бандероли, каквито е осигурявал на няколко разрушени заводи за цигари. Задържан е и за печатница за подправени евро през 2016 година. А преди 7 години претърпява нахлуване в дома си, при което му отрязват част от ухото и му изпочупват пръстите. Ненчев е обвързван и със скандалния случай „ Белведере”, който докара до краха на арбитър Румяна Ченалова. о. Фирмата, която първа подава молба за неплатежоспособност на “Белведере”, е “Тайм Арх” ООД от Пловдив. Пловдивската компания търси от „ Белведере” 114 хиляди лв. за поддръжка на билбордове. Съсобственик и шеф на “Тайм Арх” ООД е точно Ненчев.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР