Пловдивската военноокръжна прокуратура е извършила проверка в авиобазата Граф Игнатиево

...
Пловдивската военноокръжна прокуратура е извършила проверка в авиобазата Граф Игнатиево
Коментари Харесай

Прокуратурата: В "Граф Игнатиево" няма бунт

Пловдивската военноокръжна прокуратура е направила инспекция в авиобазата " Граф Игнатиево " и не е открила несъблюдение на отговорностите от страна на военните там. Това се схваща от прессъобщение на прокуратурата, която е направена след изявления в медиите.

" Повод за инспекцията са дали сигнали за зародило напрежение измежду летателния състав на авиобазата. При инспекцията не е открито това да дава отговор на действителното състояние. Личният състав на авиобазата е изпълнявал дилемите си. Няма данни за отводи да се извършват такива задания, както и за " протест " на летателния и механически състав ", се споделя в известието.

До момента не са открити данни за закононарушение и няма съображение за реализиране на пълномощията на Военната прокуратура, показват от държавното обвиняване. Материалите от инспекцията са докладвани на Военно-апелативния прокурор и на основния прокурор.

Вчера част от военните водачи в авиобазата край Пловдив отхвърлиха да летят на МиГ-29, като показаха за причина " нерешителност " поради незадоволителна тренираност заради незадоволително летателни часове. По-късно военният министър Красимир Каракачанов съобщи, че не става дума за протест в авиобазата, каквито бяха някои медийни тълкувания, а причина за неувереността на летците са проблемите с са проблемите с съветските мотори за МиГ-29.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР