Пловдивската прима на ГЕРБ Дани Каназирева не е чужда на

...
Пловдивската прима на ГЕРБ Дани Каназирева не е чужда на
Коментари Харесай

Дани Каназирева отпадна от листите и за четвърти път зае кметска писта

Пловдивската прима на ГЕРБ Дани Каназирева не е непозната на концепцията да се кандидатира за кмет на Пловдив, стана ясно от нейни изказвания през днешния ден в обществените мрежи. Ако го направи, това ще е четвъртата й кметска конкуренция. През 2011 година тя взе 7.4%, през 2015 година - 13.9%, четири години по-късно - 11.3%. Направи го все като съперник на ГЕРБ, а най-любопитно бе последното явяване - в началните часове на първия тур екзитполовете сензационно й отреждаха второ място след Здравко Димитров от ГЕРБ; оказа се, че това се дължи на навалица, целеустремено наобикаляща анкетьорите; Каназирева отхвърли да е забъркана, само че пък Вътрешна македонска революционна организация я упрекна, че това е сговор с ГЕРБ, целящ да внуши на гласоподавателя, че кандидатът на “воеводите ” Славчо Атанасов няма късмет. Всичко завърши наред, откакто ГЕРБ назначи Каназирева за регионален шеф, а тя се върна в партията, в която членуваше на старта на политическата си кариера. После водеше листите на ГЕРБ.

Но за изборите в този момент на 2 октомври се оказа, че Каназирева няма да оглави подреждането нито в Пловдив, в Пловдив - област. Новината бе подгрята през вчерашния ден от регионалният водач на партията и кмет на Стамболийски Георги Мараджиев. Той сподели, че доверието в нея не е сваляно, обаче можело да попадне в друга листа. А Каназирева реагира през днешния ден с два статуса. В първият изясни, че макар голямото си предпочитание, в Народното събрание не се чувствала потребна на обичания Пловдив. А във втория отсече, че няма да взе участие на парламентарните избори изобщо.

Именно в тези изяви тя се нарежда като кандидат-кмет отначало. " И апелирам, не четете манипулативни публикации, които нямат връзка с действителността, а са поръчани от хора, чиято единствена цел е да ме дискредитират като възможен претендент за кмет на Пловдив ", написа в първия. " Никога не съм крила, че за мен най-съществен е Пловдив. Оставам в града си и ще работя за локалните избори ", обогати тя тематиката във втория.

Конфликтът на Каназирева с някогашния кмет Иван Тотев не е загадка. По всичко проличава, че към ГЕРБ - Пловдив занапред ще бъде забавно.

Статусите на Каназирева: 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР