Пловдивската актриса Валерия Минева-Лира ще постави първата си авторска пиеса

...
Пловдивската актриса Валерия Минева-Лира ще постави първата си авторска пиеса
Коментари Харесай

Пловдивска актриса поставя своя пиеса в Куклениците

Пловдивската актриса Валерия Минева-Лира ще сложи първата си авторска пиеса в Кукления спектакъл под тепетата. Представлението „ Транзит “ ще се играе на 10 юни от 19 часа. Нейната творба бе отличена в състезанието на спектакъл “София ” за модерна българска пиеса и е сложена от Драматичния спектакъл „ Рачо Стоянов “ в Габрово.

Валерия е и режисьор на постановката, сценографията е дело на Славка Георгиева. Ролите извършват актьорите Християна Йотова, Елена Замяркова, Божидар Георгиев, Стела Стоянова, Найден Банчевски, Любен Попов и Силвия Боева.

Валерия Минева с яркото си театрално наличие е една от водещите фигури в кукления спектакъл „ Хенд “ в Пловдив.

“Транзит ” е модерна и човешка история, разказваща за едно семейство, раздрано от емиграцията, за един пуст дом, през който ще преминат разнообразни ориси, с цел да покажат субективността на понятията дом, благополучие, триумф и обич.

С лекост и комизъм текстът демонстрира точно пъстротата на човешките потребности, изследвайки ги в актуалния свят и всекидневието. Темата за пътуването, както в дословното значение на думата, по този начин и като метафора за живота ни, е в основата на сюжета. За изборите, които вършим по пътя си, прочувствения багаж, който натрупваме, хората, които срещаме и построяването на мощна връзка с тях. За потребността от дом и семейство и до каква степен дългът към тях ни дефинира като персони. Преминавайки “транзитно ” през живота на другия и макар разликите в правилата и усещанията си, героите съумяват да разрушат бариерите между тях.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР