Пловдивчанинът Димитър Куртев, който по непредпазливост , е неоткриваем за

...
Пловдивчанинът Димитър Куртев, който по непредпазливост , е неоткриваем за
Коментари Харесай

Собственикът на допотопната пералня неоткриваем

Пловдивчанинът Димитър Куртев, който по несъобразителност , е неоткриваем за пловдивския Районен съд, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Мъжът не се яви на днешното разпоредително съвещание, като в залата нямаше и негов бранител.

Оказа се, че обвиненият не е открит на известния на управляващите адрес и заради тази причина призовка не му е връчена. Съдията разумно не даде ход на делото, а идващият опит това да стане ще е на 14 юли от 13,30 часа. Тогава ще бъде свикан и длъжностен бранител на Куртев, който би трябвало да бъде изпратен от пловдивската адвокатска гилдия.

Индицентът е от 24 октомври 2020 година. Димитър Куртев живеел от 7 години в жилището, който е собственост на общинско дружество " Жилфонд " - Пловдив. Той решил да пере облекла в доста остаряла пералня, която била без похлупак и не загрявала. Затова мъжът присъединил бързовар и го пуснал в пералнята. Вместо да я следи обаче, той задремал.

В резултат от нагряването на " бързовара " пластмасовата пералня се запалила, като също така пламнали и намиращите се наоколо дребни домашни такъми. Нанесените вреди от пожара са в размер на 7200 лева.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР