Пловдивчанин поиска 10 000 лева от Община Пловдив, тъй като

...
Пловдивчанин поиска 10 000 лева от Община Пловдив, тъй като
Коментари Харесай

Община Пловдив брои 7,5 бона за счупена ръка

Пловдивчанин изиска 10 000 лв. от Община Пловдив, защото паднал в необезопасена улична шахта и си счупил ръката. Той е завел дело против администрацията в Районния съд, който почел отчасти желае до 7500 лв..

Драмата се разиграла на 8 май м.г. Било мрачно, към 22:30 часа, а мъжът се прибирал към у дома. Наложило се да върви по пътното платно, защото тъкмо в този сектор нямало построен тротоар.

Изведнъж видял светлините на приближаващ зад него автомобил. Стреснал се и направил една крачка вдясно. За злощастие по този начин паднал в зейнала и необезопасена улична шахта. Мъжът политнал встрани, а с цел да не падне напълно в дупката, се подпрял на ръката си и си блъснал лакътя. Болката била толкоз мощна, че му причерняло. Наложило се инцидентен минувач да му оказва помощ, с цел да изпълзи от ямата. Последвало лекуване в болница, интервенция и 4-месечно възобновяване.

Общината възразила пред магистратите и се стимулирала с обстоятелството, че потърпевшият е ходил по платното през нощта. Съдът отчел, че няма възбрана за пешеходци да вървят по асфалта, а и очевидци разказали, че на това място в действителност няма тротоар.

Поради тези аргументи искът бил почетен, а общината ще би трябвало да заплати 7500 лв.. Решението предстои на обжалване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР