Пловдивчанин изряза няколко дървета в междублоково пространство в район Централен“,

...
Пловдивчанин изряза няколко дървета в междублоково пространство в район Централен“,
Коментари Харесай

Мистериозно изчезнаха дървета от междублоково пространство в Пловдив, разследват случая

Пловдивчанин изряза няколко дървета в междублоково пространство в регион „ Централен “, с цел да обособи място за паркиране на коли. За това алармира четец на TrafficNews , станал очевидец на протичащото се.
Прочетете още
Дърветата, евентуално саморасли, са били част зелено каре на ул. „ Мали Богдан 50 “. Сечта е осъществена с моторна резачка в следобедните часове на 6 февруари, споделя читателят ни, чиято анонимност ще запазим. В същия ден той подал сигнал до 4 районно управление (на МВР) по отношение на възможни противозаконни дейности на мъжа. Няколко дни по-късно пловдивчанинът, за който се твърди, че е отрязал дърветата, докарал бял бус, в който натоварил растенията и ги изнесъл нанякъде. Отново бил подаден сигнал до полицията, само че досега не е известно дали оттова са правили инспекция по проблема.



„ Ангажираха се да предадат сигнала до Община Пловдив. Не знам дали изобщо да трансферирали въпроса до районното кметство. Факт е обаче, че никой не е идвал на място да ревизира защо става дума “, споделя подателят на сигнала.

Тази пропусната реакция от страна на полицията е можела да откри кой е причинителят. Това обаче не се е случило и се явява основно за нататъшните благоприятни условия той да бъде глобен.

Виждайки неналичието на дейности, очевидецът пуснал нов сигнал на 12 февруари. Този път адресиран до отдел „ Екология “ към районната администрация. „ Оттам ми споделиха, че е минало доста време и няма по какъв начин да глобяват индивида, защото той не е бил заловен сега на нарушаването “, добавя читателят ни.

Потърсихме мнението и на посочения като причинител на противозаконната сеч. Той обаче бе безапелационен, че няма никакво отношение към рязането на дърветата. „ Аз имам отношение само към почистването на отрязаните към този момент дървета. Това, което беше отрязано и беше на земята, го нарязах на по-малки части и го изнесох с бус. Това стана измежду бях ден и не съм се крил от никого “, декларира той. На въпрос къде е извозил материала, той съобщи: „ Ами, нарязах ги и ги закарах е една градинка, която е пред блока. Оттам нататък кой ги е взел – нямам концепция “.

Пловдивчанинът твърди, че няма никаква визия кой стои зад изрязването на редица дървета в карето и дефинира мястото като „ змиярик в центъра на Пловдив “, за чието богатство би трябвало да се погрижи Община.



Наша инспекция на място откри, че в реалност в зелено каре към блоковете на ул. „ Мали Богдан “ 50 има следи от прясна резитба на дървовидна растителност. Мястото, където са се намирали, е в окаяно положение. Наоколо са изхвърлени редица боклуци, наред с бяла техника. След изрязване на растенията е освободено място и сега са паркирани коли. По всичко проличава, че местоположението е занемарена с груповите старания на градската администрация и живеещите наоколо.

На място, няколко дни след постъпилия сигнал, е осъществена инспекция и от регион „ Централен “. „ Видях, че са отрязани няколко дървета. Възложена е инспекция на отдел „ Екология “ към районното кметство, първо следва да се откри има ли позволение за процедурата. Проверка ще бъде осъществена и от общинския инспекторат. Проблемът с неналичието на паркоместа в града става все по-крещящ и от време на време хората изпадат в крайности, с цел да го решат. Въпросното зелено пространство предстои на облагородяване, по опция такова ще бъде осъществено от „ Градини и паркове “ “, съобщи в коментар пред наш кореспондент районният кмет Георги Стаменов.

По случая е сезирана и Прокуратурата. От Обвинението обявиха за TrafficNews , че е предоставена предварителна инспекция по случая, като са издадени инструкции от наблюдаващ прокурор. Следва да бъдат осъществени разпити на очевидци и при вероятно доказване на противозаконна сеч, на мъжа да бъде повдигнато обвиняване. От Министерство на вътрешните работи обявиха в питане, отправено от медията ни, че се работи по случая и се извършват напътствията, дадени от Прокуратурата.

Междувременно – преди ден колата на жителя, обявил до институциите за сечта на ул. „ Мали Богдан “, е била издрана с ключ от незнаен причинител. Върху една от вратите е била изписана вулгарна дума. По съмнения на пострадалия това идва вследствие на подадените сигнали и е опит за възмездие.

Какво ще покажат инспекциите на способените органи и дали за изгубването на дърветата ще има осъден - медията ни ще наблюдава. Очаквайте детайлности!



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР