Пловдивчани си искат лятното часово време Лятното часово време е

...
Пловдивчани си искат лятното часово време Лятното часово време е
Коментари Харесай

153 държави са с астрономическото зимно време

Пловдивчани си желаят лятното часово време

Лятното часово време е система, въведена за икономисване на разноски за осветяване посредством увеличение на потреблението на дневна светлина.

При нея публично прилаганото време се измества нормално с 1 час по-напред от астрономическото време, като остава по този начин за пролетните, летните и ранните есенни месеци /септември и октомври/. Лятното часово време е най-често употребявано в регионите с сдържан климат. Биологичният ни часовник не възприема лятното часово време.

Повечето членки на Европейските общности одобряват лятното часово време през 70-те години на ХХ век. То се контролира посредством Директива 2000/84/ЕО.

Държавите, които се отхвърлят от зимното часово време и остават за непрекъснато на лятното, са Аржентина, Беларус, Чили, Турция, Севернокипърската турска република, Сингапур, Узбекистан.

В Япония, Китай и още в 153 страни не се ползва лятното часово време, то не се възприема и от избрани религиозни общности.

През последните години редица страни се отхвърлят от потреблението на лятното часово време. През 2007 година Венесуела вкарва лична часова зона като с указ на тогавашния президент Уго Чавес, времето се измества с половин час обратно.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР