Пловдивчани са възпрепятствани да използват новия си имот вече повече

...
Пловдивчани са възпрепятствани да използват новия си имот вече повече
Коментари Харесай

Пловдивчани платиха 2200 лева за мебели, но чакаха с месеци

Пловдивчани са възпрепятствани да употребяват новия си парцел към този момент повече от 2 месеца, защото мебелите им, поръчани от огромен магазин за мебели, не са доставени. Стоките са поръчани от онлайн магазина на ИКЕА и заплатени на 14 септември тази година, само че до през днешния ден няма информация какво се случва с тях. Парите също ги няма. Случаят е от есента на 2022 година

За парадокса пред  описаха потърпевшата Елена Иванова, която е правила редица опити да обясни за какво купените и платени от нея артикули не са пристигнали. 

" Закупих разнообразни мебели и домашен артикули от онлайн магазина на ИКЕА на 14 септември. Стойността на поръчката е 2324 лв. - 2222 лв. за мебели и 102 лв. за доставка. Срокът за доставка, който беше ясно посочен при изработка на покупката беше 7 дни. Малко откакто изтече този период ние започнахме опити да се свържем с магазина, с цел да разберем какво се случва. Проведохме няколко диалога, като след всеки ни бе обещавано да ни дадат информация. Никой не ни потърси повече. За страдание и до ден сегашен не разбираме къде са стоките ни, няма ги и парите ни. Говорим за съществени артикули за обзавеждане без които не можем да използваме парцела. А парите ни остават затворени в тях ", описа пред медията ни дамата.

Тя дава и цялостни документи за направените поръчки, както и банково извлечение за заплащането им. При инспекция на статуса на поръчката е написано, че покупките са на път с дата 8 октомври 2022 година - повече от три седмици след поръчката. И до ден сегашен обаче нищо не е доставено, няма и никаква информация за това къде са. 

Проверка в Общите условия за прилагане на електронния магазин, написан към фирма  “Хаус Маркет България "  ЕАД демонстрира, че срокът за доставка на всички поръчки от уеб страницата до адрес на купувача е 7 работни дни. 



При опит да схванат какво се е случило на телефоните, предоставени от сдружението, им дават обещание да проучат въпроса и да им върнат позвъняване в 3-дневен период. Никой обаче не извършва уговорката. При следващо позвъняване още веднъж от тяхна страна, от магазина им дали името на транспортната компания, с която работят и ги посъветвали да споделят с тях. 

" Въпреки че не е моя работа да звъня на тях, защото парите за стоките и превоза съм заплатила непосредствено на ИКЕА, а не на формата подизпълнител, се съгласих да се свържа с тях. Оттам още веднъж не можаха да ми дадат дата за доставка ", показва дамата.

Тя недоумява по какъв начин е допустимо комерсиално сдружение да задържа огромна сума пари, платени с уречен период за съответни артикули, и да не получава никакво подпомагане, информация или резултат по случая. 

" За два месеца ИКЕА задържа над 2000 лева заплатени от нас без да са ни доставила безусловно нищо. Не ни дават информация даже за благоприятни условия да ни върнат парите. Това е неуместно “, безапелационна е Елена.

Пловдивчанката пробвала и неведнъж да изпрати запитването си в платформата на ИКЕА за противоположна връзка, само че без никакъв резултат. 

" Опитвам да изпратя случая, защото по телефон никой не ми връща естествен отговор, само че всякога ми дава някаква неточност и да опитам по-късно. Старая се бързо да попълням всичко, да не би да изтече сесията, само че отново ми дава същата неточност. По телефона всякога споделят, че ще се свържат с нас и никой не звъни назад. Как да се свържа с магазин ИКЕА? ", пита още дамата.  

Потърпевшите пловдивчани са безапелационни, че ще си търсят правата в Комисията за отбрана на потребителите.



Репортер на TrafficNews също потърси информация от ИКЕА. Обадихме се на предоставените телефони с готовност да се свържем с пресцентъра на магазина. Операторът обаче ни изясни, че с този отдел можем да се свържем единствено като дойдем на място в централата в София или изпратим имейл.

Подготвихме и изпратихме питане за аргументите 2 месеца да бъдат арестувани средства без информация и доставка. Изчакахме 24 часа за отговор, само че подобен няма. Изненадващо обаче за първи път фамилията получава позвъняване от ИКЕА с предложение неотложно да им бъде възобновена сумата, която са дали. На въпрос за какво 2 месеца няма нито информация, нито деяние, нито пари, нито стока от тяхна страна, от магазина декларирали, че имали проблем с транспортната компания, описа Елена. Жената обаче е поискала да разбере по какъв начин ще бъде обезщетена - към този момент този въпрос остава без отговор. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР