Пловдивчани отново излизат на протест заради съдбата на Панаира. Недоволството

...
Пловдивчани отново излизат на протест заради съдбата на Панаира. Недоволството
Коментари Харесай

Пловдивчани отново на протест заради съдбата на Панаира

Пловдивчани още веднъж излизат на митинг поради ориста на Панаира. Недоволството на хората е предизвикано от решението на Общинския съвет от 19 декември, признато с гласовете на ГЕРБ и на достоверното локално Българска социалистическа партия, с което на процедура предприемачът Георги Гергов придобива над 79% от капитала на сдружението, стопанисващо Панаира. Така, ставайки мажоритарен притежател, Гергов може да взима еднолични решения за Международното пловдивско ревю с 350 декара земи и парцели към него.

На предходния митинг несъгласните с решението на локалния парламент желаеха изключителна сесия по проблема. След насрочването й тя беше провалена, поради отсъствието на съветниците на ГЕРБ и локалната левица.

По предложение на групата на Демократична България бяха събрани нужните 17 подписа за провеждането на ново съвещание, което е планувано за понеделник сутринта. От 13 ч. на същия ден ще се организира и изключително общо заседание на акционерите на ръководещото Панаира „ Пълдин Туринвест “ за увеличение на капитала на сдружението посредством приемане на варненските акции на Панаира.

В четвъртък в Парламента от „ Демократична България ” настояха страната да се намеси по проблема, като разгласи Панаира за монумент на културата. Причината – това е единственият метод, по който той да остане на пловдивчани, изясни в ефира на Дарик съветничката от партията Веселина Александрова.

" Ако Панаира отиде в ръцете на Гергов, той ще бъде трансфорат в строителна площадка. Подкрепяме концепцията за оповестяването му за монумент на културата, разяснява пред Дарик и депутатът от Българска социалистическа партия Пловдив Иван Петков – Бебето.

„ И сега всички решения за Международен панаир Пловдив се вземат от един човек “, отвърна съветникът от локалната левица Йордан Василев, визирайки предприемача Георги Гергов. Според Василев Панаирът е отражение на българската икономикаи по тази причина ревютата стават все по-слаби.

Протестът за собствеността на Панаира е плануван за 14 часа през днешния ден пред постройката на Община Пловдив на площад " Стефан Стамболов ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР