Plovdiv24.bg >Европейската комисия обаче не дава особени признаци, че бърза да

...
Plovdiv24.bg
>Европейската комисия обаче не дава особени признаци, че бърза да
Коментари Харесай

Финландия иска ЕС да се откаже от лятното часово време

Plovdiv24.bg > Европейската комисия обаче не дава особени признаци, че бърза да извърши това искане и единствено удостовери, че продължава дълготрайното преразглеждане на директивата за лятното време от 2001 година

Изследване на Европейска комисия от 2014 година откри, че преобладаващата част от страните членки са удовлетворени от настоящето състояние.

Проблемът на Финландия, е че в края на декември денят в Хелзинки - най-северната от столиците в Европейски Съюз - трае по-малко от шест часа.

Политиците настояват, че местенето на стрелките с час напред през март, а след това назад през октомври се отразява негативно на съня и работата на хората и може да аргументи трайни здравни проблеми.

Подобно на съседите си в региона на Балтийско море Финландия понася неудобства заради особеното часово време спрямо другите си съседи - Русия, Беларус и Украйна, които се отхвърлиха от лятното време след решението на Москва от 2011 година

Практиката за преместване на стрелките като средство за икономисване на електрическа енергия и пари стана известна в доста страни по време на енергийните рецесии през 70-те години на предишния век.

За да постави завършек на вариациите в другите страни, през 90-те години Европейски Съюз уеднакви политиката в това отношение и в този момент всички страни членки местят стрелките с един час напред по Гринуич в последната неделя на март и ги връщат в последната неделя на октомври, напомня Ройтерс.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР