Пловдив. Време е да се излекуваме от комплексите за историческа

...
Пловдив. Време е да се излекуваме от комплексите за историческа
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев: Време е да се излекуваме от комплексите за историческа обреченост, защото сме показали, че можем да постигаме големи цели

Пловдив. Време е да се излекуваме от комплексите за историческа неизбежност, тъй като сме посочили, че можем да реализираме огромни цели. Това сподели президентът Румен Радев по време на тържествената заря-проверка на площад " Съединение " в Пловдив във връзка Деня на Съединението, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Пловдив . На събитието участват вицепрезидентът Илиана Йотова, министри, дипломати, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, представители на управлението на Народното събрание, депутати, военни, духовници, кметове, регионалният шеф на Пловдив доктор Aнгел Стоев, представители на разнообразни институции и доста поданици и посетители на града. Слово произнесе и кметът на Пловдив Здравко Димитров.

" През септември 1885 година нашият дръзновен народ, убеден в своето право, заличи границите, натрапени от Берлинския конгрес. Без да чакат утвърждението на Великите сили, българите от Княжеството и Източна Румелия поправиха историческата неправда и започнаха най-великата стъпка към единението на нашия народ в изконните му земи. Сториха го с мисъл и кураж, с дружни старания и с удивителна политическа зрялост, която реализира задачата съвсем без клане. Показаха решителност, която разколеба всички външни врагове на Съединението и ги отхвърли да противодействат ", посочи президентът.

" Само два месеца по-късно младите ни генерали разгромяват срънските генерали при Гургулят и Сливница, с което съединението на България става необратимо историческо завладяване ", добави той.

" 136 години от този момент. Какви са уроците за нас през днешния ден? Време е да се излекуваме от комплексите за историческа неизбежност, тъй като ние сме посочили, че можем да реализираме огромни цели. Да го вършим цивилизовано. Успели сме в предишното, можем го и през днешния ден ", съобщи Румен Радев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР