Пловдив. В момента Медицински съвет на УМБАЛ Каспела“ в Пловдив

...
Пловдив. В момента Медицински съвет на УМБАЛ Каспела“ в Пловдив
Коментари Харесай

Още един случай на починала пациентка в пловдивска болница, докато се събират лични данни излезе наяве. От болницата отричат това

Пловдив. В момента Медицински съвет на УМБАЛ " Каспела “ в Пловдив разисква случая с умрялата пациентка през януари, за който медиите получиха сигнал от родственици. Това заяви за Радио " Фокус " - Пловдив проф. доктор Илиан Дойков, шеф на лечебното заведение. Своето мнение болничното заведение ще даде на способените органи.
Случаят е подобен на този от Враца, защото съгласно роднините, е било изгубено време за събиране на персонални данни и дамата не е била поета по неотложност. Това се е случило през януари, само че едвам в този момент роднините алармират. Става дума за 70-годишна жена с бъбречна рецесия, настанена в урологично вместо в интензивно поделение.

" Майка ми беше докарана с кола за спешна помощ на Бърза помощ на 6 януари в болница " Каспела “. Беше призната в незабавен кабинет, откъдето беше пренасочено към Отделението по урология за обзор. Тя беше с доста ниско кръвно, със мощни болки в левия бъбрек и световъртеж “, описа дъщерята на умрялата Веселина Ангелова.

С ехограф е открито задръстване на левия бъбрек и като разследване – зараза. Възрастната жена и роднините ѝ са разкарвани към час сред разнообразни кабинети и регистратурата за попълване на документи.

По думите на дъщерята през нощта в болничното заведение доктор не е имало. Към 3 ч. изпратили ортопед, малко по-късно майка ѝ е умряла.

" Ще имаме мнение, само че ние ще го дадем на органите, които се занимават с това “, сподели проф. Дойков и изясни, че роднините са поискали медицински одит, който ще ревизира малко по малко дали всичко е спазено от страна на болничното заведение в такива обстановки. " Тези документи ще отидат в прокуратурата. За медиите няма да имаме мнение ", сподели още шефът и добави, че в действителност точно " медийната вълна прави проблемите и медиите са отговорни за това ".

Проф. Дойков добави, че те няма да седят и да чакат да бъдат упреквани, откакто нищо от това, което е разказано в сигнала, в реалност не се е случило.

И разясни: " Жената е постъпила в болничното заведение след 17:00 часа, в доста тежко положение и е умряла към 5:00 часа сутринта на идващия ден. Според роднините, летоброенето стартира оттогава, а нейният проблем е с отминалост от месец, или няколко месеци. Къде бяха тези родственици през това време? Тази жена, която в този момент плаче за майка си, ние, несъмнено, не можем да спрем тъгата й, само че в това време ние не може и не би трябвало да седим по този начин и да кажем, че сме отговорни.

Жената идва при нас, в насипно положение, с кръвно 60/40, ние просто я получаваме в това положение, тя е терминална и си умира. Дъщерята не го ли знае това нещо? И по какъв начин по този начин, другите са отговорни за нея? Ние ще ги дадем тези неща на способените органи “, сподели още веднъж проф. доктор Илиан Дойков.

" Жената преди този момент умира пред очите на някой и никой не се интересува от нея. Аз ще задам този въпрос на прокуратурата – кой я е гледал тази жена и кой е позволил тя да бъде убита? Тя е била на 10 часа от гибелта. Как по този начин се случи? Как по този начин вие, почтените, го допуснахте това нещо? “, попита още проф. доктор Илиан Дойков.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР