Пловдив. ЦИК разпорежда да бъде отстранен от длъжност кмета Георги

...
Пловдив. ЦИК разпорежда да бъде отстранен от длъжност кмета Георги
Коментари Харесай

ЦИК разпореди да бъде освободен от длъжност кметът на Калояново

Пловдив. ЦИК разпорежда да бъде отхвърлен от служба кмета Георги Георгиев, който има условна присъда за шофиране под влияние на опиати. Писмото на ЦИК е изпратено до ОИК Калояново през вчерашния ден. От ОИК Калояново обаче обявиха за Радио " Фокус " - Пловдив , че към този момент няма смяна в техните решения по отношение на кмета Георгиев.  

По Закон, в случай че Георги Георгиев не бъде освободен, ЦИК ще реши какви ще са идващите дейности, които ще предприеме.

Припомняме, че след съглашение с прокуратура през месец ноември 2020 година кметът на Калояново получи 3-годишна условна наличие като наказване за действието, в което  е упрекнат. 

Общинската изборна комисия - Калояново, оповестява на уеб страницата си, че Касационно административно дело № 1453/2021 година на Върховния административен съд по тъжба на Георги Любенов Георгиев е планувано за 9 юни 2021 година от 14 ч.

Кметът упорства за нов развой,  като твърди, че е жертва на операция. 

Въпреки плануваното дело ОИК - Калояново би трябвало да извърши Закона за локалното самоуправление и локалната администрация, който не позволява кмет с присъда да продължи да бъде отпред на общината, оповестяват още от ЦИК.
Сами по себе си делата на Върховен административен съд не могат да попречат на общинската комисия да извърши уговорката си по отстраняването на Георгиев.

Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР