Пловдив. Седмото издание на S`Cool Rock Fest ще се проведе

...
Пловдив. Седмото издание на S`Cool Rock Fest ще се проведе
Коментари Харесай

S`COOL ROCK FEST завзема Парк „Лаута“ в Пловдив на 12 и 13 юни

Пловдив. Седмото издание на S`Cool Rock Fest ще се организира на 12 и 13 юни 2021 година в парк „ Лаута “ град Пловдив, оповестиха за Радио " Фокус " - Пловдив от пресцентъра на общината. Това още веднъж ще бъде събитие, сплотяващо публиката и младите реализатори на стойностната рок музика в едно изцяло прекарване.

S`Cool Rock Fest е едно от новите провокации в областта на музикалното изкуство в града ни. Едно от огромните преимущества на фестивала е фактът, че доста от децата, които сме виждали като аудитория, като почитатели пред сцената, през днешния ден ги виждаме като дейни участници върху нея, очакващи шанса си да се изявят. Това значи, че сме съумели да запалителен креативна искрица у тях, което ни въодушевява нас самите да продължаваме с това ни начинание.

S`Cool Rock Fest е новаторска концепция за основаване на една традиция в откриването на млади гении. Целта е да се подкрепи развиването и одобряването на рок културата измежду учениците и ориентиране на ползите им към стойностите на международната музикална просвета. Сред значимите задания е стимулирането на младите музиканти в посока на креативност и автентично креативно мислене, което се показва в представянето на напълно авторски песни.

Подрастващите гении, които в множеството случаи не са имали опция да се показват на огромна сцена, получават късмет да се изявят на оборудвана с професионална инсталация сцена, пред аудитория, която да оцени и поддържа техния блян за изява.

Не на последно място S`Cool Rock Fest среща младежите с известни, известни, обичани и потвърдили се рок музиканти, които ще свирят като специфични посетители на закриването на фестивала и ще споделят своите знания и своя опит с младите си сътрудници, усещания за представянето им и упътвания за тяхното развиване.

Провеждането на китарни клиники и уъркшопи като съпътстващи мероприятия на S`Cool Rock Fest има за цел поощряване на младите музиканти, както и обогатяване на познанията им за музикалната история - за стилове в музиката, музиканти, съдействали най-вече за развиването и популяризирането на стила, проявление на инструментални техники, показване на разнообразни марки и модели принадлежности, резултати и апаратури, употребявани най-често в даден жанр на рок музиката.

Всички предходни издания на фестивала минаха с доста аудитория от почитатели, другари и родители, подкрепящи и аплодиращи всички млади музиканти. Групите демонстрираха забележителен за възрастта си професионализъм. Подкрепяха се една друга, помагаха си, и сътвориха другарство, като доста от тях не престават да свирят дружно по концерти.

Всички млади групи с неспокойствие чакат идващото осъществяване на S`cool Rock Fest!

Ето и програмата!

Дати: 12 юни и 13 юни 2021 година,
Място: в парк „ Лаута “, Район Тракия
ВХОД СВОБОДЕН!

12 юни

от 18 до 23 часа
Atroposy (Пловдив)

Deatmag (Пловдив)

SiDieZ (Пловдив)

Nonsense (София)

Високо кръвно (Габрово)

Група 27 (Пловдив)

Nautilus Junior Rock Band (Първомай)

ENTHRONEMENT

13 юни

Китарни клиники от 10 до 12 часа

В 11ч. на сцената на Scool Rock Fest ще се качат виртуозните музиканти от Sunday Guitar Workshop - Атанас Шишков, Светлин Стайков и Милен Димитров. Те ще показват забавни китарни техники и ще изпълнят част от своя репертоар. Участие в уъркшопа ще вземат и възпитаници от пловдивски китарни школи.

От 18 до 23 часа
Creep (Добрич)

L.S.D. (София)

Монолог (Сливен)

Congail (Пловдив)

Aurora (Свиленград)

Rebels (София)

Wild Child (София)

Rock Bones (София)
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР