Пловдив се нареди на челните позиции в класациите за най-добри

...
Пловдив се нареди на челните позиции в класациите за най-добри
Коментари Харесай

Класация на “Файненшъл таймс” отреди на Пловдив трето място за бизнес дестинация

Пловдив се подреди на челните позиции в класациите за най-хубави европейски градове и райони за правене на бизнес на „ Файненшъл Таймс “. Градът попада в топ 3 в класацията на влиятелното бизнес издание за градове с най-хубава тактика за привличане на вложения 2022-2023 година

Бизнес анализаторите на изданието са сравнили 356 града, групирани по брой население в пет категории от огромни до микро градове. Кандидатите са класирани въз основа на данни, събрани в няколко категории: стопански и демографски фактори; стопански потенциал; удобна среда за развиване на бизнеса; свързаност; човешки запас и качество на живот; успеваемост на разноските и други Важен фактор за сравнението на най-обещаващите капиталови дестинации в цяла Европа е и поканата резистентност на неизбежните стопански последствия от пандемията.

Пловдив е в топ 3 дребни градове с най-хубава тактика за привличане на вложения като дели челната петица с Донкастър, Дери и Мидълзбро от Англия и Брага, Португалия.

Отличаването на Пловдив измежду най-привлекателните градове за директни задгранични вложения отразява бурното развиване на града като промишлен център на България и втора дестинация за IT и аутсорсинг. По последните данни на Национален статистически институт Пловдив е привлякал директни задгранични вложения на стойност близо 2 милиарда евро за пандемичната 2020г. 

През последните две години града означи голям брой знакови вложения като да вземем за пример оповестяването на нова индустриална база на чешкия производител на здравно съоръжение за 10 000 000,00 евро; Нова фабрика за  висококачествени нитрилни медицински ръкавици за 5 000 000,00 евро; голямото достижение на български производители на колела в партньорство с австрийска компания. 

Специализираното печатно издание „ fDi Intelligence “ доближава до над 15000 абонирани корпоративни и трансгранични капиталови експерти по целия свят, както и до хиляди консуматори онлайн, което дава на Пловдив и района изключителната опция да се отличи като топ дестинация за бизнес вложения, подкрепена от издание с висок интернационален престиж.

Подробна информация за класацията можете да намерите тук: 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР