Пловдив прегря до червено в седмичния COVID анализ на Центъра

...
Пловдив прегря до червено в седмичния COVID анализ на Центъра
Коментари Харесай

Търсим „Спешна помощ“ 41% повече отпреди третата вълна

Пловдив прегря до алено в седмичния Коронавирус разбор на Центъра по заразни и паразитни заболявания. Заболяваемостта е под междинното равнище с 346 болни на 100 000 население, само че непрекъснато нараства. Повечето инфектирани водят и до увеличение случаите на позвънявания до Спешна помощ поради COVID-19.

Само за месец броят им е набъбна с 41 на 100 и стремглаво върви към равнищата от ноември и декември месец. Тогава позвъняванията бяха над 70 пъти на ден за област Пловдив. Този понеделник да вземем за пример, бяха 54.

Докато от 9 до 16 февруари екипите на Спешна помощ са приели едвам 112 позвънявания за седмица, свързани с ковид, то за същия интервал на март броят им е скочил на 268. Припомняме, че за целия януари позвъняванията за подозрения за ковид бяха 360. Това значи, че с тези темпове бариерата от пика в края на годината евентуално ще бъде стигната преди изборите.

Обажданията се одобряват от екип от 4 медицински сестри и един завеждащ работната промяна доктор. При подозрения за COVID-19 екипите потеглят към адреса със специфични защитни дрехи, които са еднократни и се третират като рисков боклук. На място те правят клиничен обзор - мерят кръвното налягане и сатурацията, вършат електрокардиограма, ревизират и кръвната захар. Едва тогава се преценя дали пациентът е за хоспитализация.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР