Пловдив. Поводът за временно спиране на ваксината на АстраЗенека“ в

...
Пловдив. Поводът за временно спиране на ваксината на АстраЗенека“ в
Коментари Харесай

Министър Костадин Ангелов: 57-годишна жена е починала след имунизация с „АстраЗенека“, не е доказана връзка между ваксинирането и смъртта ѝ

Пловдив. Поводът за краткотрайно прекъсване на имунизацията на „ АстраЗенека “ в България е настъпването на най-тежката нежелана лекарствена реакция - съдбовен излаз за жена на 57 година в дома ѝ в 03.00 часа. Това сподели на брифинг в Пловдив здравният министър проф. Костадин Ангелов, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пловдив .

„ Вчера в 20.00 часа е осъществена имунизацията. Жената се прибрала без недоволства, само че в 03.00 часа получава изострен зной. Търсят помощ, сътрудниците отиват навреме на място и откриват екзитус леталис ", разясни Ангелов.

Министърът посочи, че дамата е имала много съпътстващи болести и сърдечна интервенция. По думите му умрялата жена не е имунизирана със спряната партида на имунизацията. „ Работната диагноза е остра сърдечно-съдова непълнота. Категорично няма формиране на тромби ", разяснява той. По думите му няма потвърдена връзка сред гибелта и имунизацията.

„ Искам да стане ясно на всички, че това е една превантивна мярка, с цел да можем да сме сигурни, след 7 дни, когато излезе заключението на правосъдните медиците, по какъв начин продължаваме с имунизацията на „ АстраЗенека “, сподели още той..
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР