Пловдив отбелязва 169-тата годишнина от рождението на Стефан Стамболов. В

...
Пловдив отбелязва 169-тата годишнина от рождението на Стефан Стамболов. В
Коментари Харесай

Сутрешните новини от Южна България на 31.01.2023 г.

Пловдив отбелязва 169-тата годишнина от рождението на Стефан Стамболов. В тържественото честване от 11:00 ч. ще вземат участие боен духов оркестър, внушителен взвод, венценосци и членове на комитет „ Родолюбие “. Ще бъдат положени венци и цветя пред паметника на едноименния площад пред постройката на общината. Слово за държавника ще произнесе някогашният кмет и екс народен представител Спас Гърневски, по чиято самодейност площадът носи името на Стамболов.

==================================

Регионалната здравна ревизия в Смолян разполага с нова ваксина против COVID-19. Тя е с комерсиално название „ VidPrevtyn “, създадена от компанията Sanofi Pasteur. Ваксината е рекомбинантна и е подобаваща за бустер при възрастни, които преди този момент са получили РНК или аденовирусна векторна ваксина против COVID-19. Ваксината се ползва интрамускулно като единична доза 0,5 ml най-малко 4 месеца след предходна ваксина против ковид. Ваксината VidPrevtyn Beta се ползва единствено в имунизационния кабинет на РЗИ-Смолян след авансово записване на телефон 0301/ 5-89-40.

=====================================

Протокол за съдействие подписаха кметовете на побратимените градове Хасково и Люлебургас - Станислав Дечев и Мурат Геренли. Домакин на церемонията бе турската община, където участваха генералният консул на България в Одрин Борислав Димитров и представители на локалната власт в Люлебургас. Побратимените градове ще си сътрудничат в реализирането на взаимни начинания и планове в културата и изкуството, юношески действия и обучение, околна среда, туризъм и други.

========================================

Държавният план-прием в V и VIII клас и на спомагателния в XI клас в гимназиите и междинните учебни заведения за образователната 2023-2024 година ще бъде разискван през днешния ден в Хасково. Заседанието на Комисията по претовареност към Областния съвет за развиване е планувано за 14 ч. в зала „ Марица “. Целта е да бъдат съгласувани предложенията на РУО-Хасково за държавния план-прием. За предходната година бяха одобрени 78 паралелки за 8 клас, от които 8 дуални.

============================================

Общинският консултант от ГЕРБ инж. Иван Пукнев се отдръпва от поста си в градския съвет във Велинград. Общинската изборна комисия е разгледала настояването и е прекратила мандата му. На мястото на инж. Пукнев е трябвало да застане идната в листата на партията Радка Димитрова, само че тя също се е отказала. Така в градския парламент влиза Георги Навяков.

========================================

Съдът в Асеновград остави в ареста учителя, упрекнат в интимни връзки с 15-годишна ученичка. Родителите на момичето схващат за връзката сред двамата от чат сред тях. След като алармират директорката на учебното заведение, тя подава сигнал в полицията и мъжът бе арестуван. Решението на магистратите може да бъде обжалвано в Окръжен съд-Пловдив.

Информации на Искра Койчева, Тина Соколова, Адриан Кулев и Живка Тодорова
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР