Пловдив. От 11.00 ще бъде официалното откриване на обновената зала

...
Пловдив. От 11.00 ще бъде официалното откриване на обновената зала
Коментари Харесай

Официално ще бъде открита обновената зала „Тропик“ с живи тропически пеперуди в Природонаучния музей в Пловдив

Пловдив. От 11.00 ще бъде формалното разкриване на обновената зала „ Тропик “ с живи тропически пеперуди, която беше затворена за гости повече от половин година. Това оповестиха за Радио " Фокус " - Пловдив от пресецнтъра на Общината. Датата на откриването е определена във връзка Деня на детето – 1 юни. Дългата пауза бе провокирана от противоепидемичните ограничения, ограничаващи достъпа на гости до музея, както и от отдръпването на Англия от Европейски Съюз, което попречва интернационалния превоз и бизнес връзките с фермите в Обединеното кралство. Директорът на музея гл. ас. доктор Огнян Тодоров употребява подобаващата опция, с цел да предприеме ободрителен ремонт на залата и в този момент посетителите ще се радват на още по-приветлива атмосфера до момента в който към тях прелитат красиви тропически пеперуди.

Специални посетители на откриването ще бъдат заместник-кметът „ Култура, археология и туризъм “ Пламен Панов, кметът на регион „ Централен “ Георги Стаменов и учениците от I „ а “ клас от СУ „ Цар Симеон Велики “ с класен началник М. Петрова, които ще получат самостоятелна сказка в експозицията на музея и ще бъдат първите и извънредни посетители на залата, с цел да се насладят на новия ѝ образ. Тази чест им оказва кметът Георги Стаменов в символ на признателност за ръчно направената картичка за Великденските празници, постъпила в общината преди месец.

Припомняме, че зала „ Тропик “ работи всеки ден и приема гости на всеки 30 минути, като първото посещаване за деня е в 9.00, а последното е в 16.30. Цената на билета за възрастни е 4.00 лева, за студенти и възпитаници – 3.00 лева, а за деца до 7 години – 1 лева
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР