Пловдив. От 1 до 11 юли в Пловдив за първи

...
Пловдив. От 1 до 11 юли в Пловдив за първи
Коментари Харесай

От 1 до 11 юли в Пловдив за първи път ще се проведе многопластовият фестивал Plovdiv Vibes

Пловдив. От 1 до 11 юли в Пловдив за първи път ще се организира многопластовият фестивал Plovdiv Vibes, оповестиха за Радио " Фокус " - Пловдив от пресцентъра на Общината. Той цели да даде опция на пловдивчани да се забавляват, творят и да се движат в разнообразни зони на града, като Младежки рид, Гребна база, рид Бунарджика и парк " Лаута ". Събитието ще се състои от разнообразни микротеми, концептуално обединени от концепцията за разпространение на просвета и изкуство в разнообразните му форми.

Plovdiv vibes или вибрациите и духът на Пловдив ще се организира с съществена зона Plovdiv Stage Park - фестивалната зона в подножието на Младежки рид, където през целия интервал на формата ще бъде обещано поле за изява на танцови и музикални изкуства, в които присъединяване ще вземат актьори от Пловдив и гост-изпълнители от цялата страна.

Музикалната стратегия ще бъде съпроводена от разнообразни интензивности, тясно свързани с приложните изкуства, ръчното творчество, пърформанси и демонстрации. По време на фестивала ще чуем и изпълнителите " Замунда Банана Бенд ", селекторите Parapitek, Nearly Dogg, Unknownman, диджеите Hilla & Lin, рок бандата Sevi, и Габана, които ще показват новия си албум - " Пулс ".

Сцената ще бъде наситена и с танци и осъществявания на групи от Пловдив, а за първи път фестивалът ще показа и форматът Open stage, който дава поле за театрална изява на разнообразни групи и обединения. Форматът обръща и огромно внимание на развиването на креативен умения у децата посредством поредицата " Деца творят на хълма ", която обичайно включва тематични работилници, ориентирани към деца и младежи, водени от одобрени актьори.

Широк кръг от създатели ще бъде показан в хендмейд зоната на Младежки рид, като всекидневно посетителите на фестивалната зона ще могат да се допрян до изкуството им. По време на фестивала в другите елементи на града ще бъдат проведени и зони за обичайни занаяти, завършения и спорт в градска среда.

Стартът е на 1 юли с изпращане на първоюнското слънце с Тай Чи дружно с Едмонт Бадукян, което ще се организира на Гребната база от 20.00 часа. Plovdiv Vibes Plovdiv Vibes е част от дълготрайната стратегия на “Инкубатор " за налични културни събития и се реализира с поддръжката на Община Пловдив като част от Културния календар на града за 2021 година.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР