Пловдив. Нито един положителен случай за Covid-19 не беше отчетен

...
Пловдив. Нито един положителен случай за Covid-19 не беше отчетен
Коментари Харесай

Световното първенство по гребане в Пловдив – зона свободна от Covid-19

Пловдив. Нито един позитивен случай за Covid-19 не беше регистриран по време на Световното състезание по гребане за юноши и девойки в Пловдив. По време на шампионата бяха направени над 400 изключителни теста на състезатели, механически лица и уредници, като всички бяха негативни.

Според взаимно създадените от Организационни комитет и Международната федерация по гребане противоепидемични ограничения всеки участник в регатата трябваше да показа негативен резултат от PCR covid-19 тест, не по-стар от 72 часа от идването му на място.

За допускане се попълняха и предсъстезателен здравен въпросник и ежедневни заявления. Гребците, техните щабове и домакините носиха маски на територията на канала освен на закрито, само че и навън. Работните пространства във финалната кула, стартът, хангарите и цялото оборудване прекосяваха през прецизна стерилизация по няколко пъти дневно. Преди да бъдат позволени до спортното трасе, на гребците и техните щабове се мереше температурата първо в хотелите, а по-късно и на входовете.

Тестуването за COVID-19 на всички участници на Световното състезание за юноши и девойки беше обезпечено от екипа на Медицинския център по рехабилитация и спортна медицина (бившия Спортен диспансер) в Пловдив.

Разкрит бе мобилен пункт отвън спортната зона до входа на Гребната база, където се организират гонките. На разположение на участниците беше и профилираният стационарен кабинет в Медицинския център, който беше притеглен от Организационния комитет за застраховане и осъществяване на " COVID-19 - respons plan ", включващ нужните ограничения по предварителна защита на инфекцията.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР