Пловдив. Наш борец стигна до финала на европейското до 23

...
Пловдив. Наш борец стигна до финала на европейското до 23
Коментари Харесай

Денис Демиров е на финал на европейското до 23 години в Пловдив

Пловдив. Наш герой стигна до финала на европейското до 23 година в Пловдив, различен ще спори за бронза, а двама са на репешаж първия ден на шампионата в класическия жанр.

До борба за купата доближи Денис Демиров, който в полуфиналите съкруши Денис Михай (Румъния) с 9:6 при 55-килограмовите.

Младият ни национал е бронзов медалист от европейското за юноши през предходната година.

В другия полуфинал през днешния ден Илия Мустаков не съумя да преодолее азера Зия Бабашов – 1:6 и на следващия ден ще спори за бронза с Абере Фетен (Израел).Други двама национали ще продължат на репешажите, откакто противниците, от които изгубиха, стигнаха финалите.

В категория до 77 кг Мартин Димитров ще има за противник унгареца Кристоф Клани, а при триумф ще се бори за оценката с Алекса Илич (Сърбия). При 130-килограмовите Емилиян Лазаров ще излезе против поляка Томаш Вавринчик. При победа ще има за противник за бронза грузинеца Георги Цопурашвили.

Репешажите са от 11,30 ч, а финалите от 18 до 20,30 часа.

Утре в утринния сеанс ще започват и останалите ни борци в класическия жанр - Мирослав Емилов (60), Никълъс Сулев (67), Димитър Стефчев (72), Захари Зашев (82), Мариян Маринов (97).

Първенството бе намерено от президента на Европейската централа Карл-Мартин Дитман (Германия), а одобрение към участниците насочи президентът на Българската федерация по битка Христо Маринов.

Схватките ще продължат до неделя. За призовите места спорят над 400 състезатели от 34 страни.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР