Пловдив. Над 20 погребални агенции в Пловдив са били проверени

...
Пловдив. Над 20 погребални агенции в Пловдив са били проверени
Коментари Харесай

Над 20 погребални агенции в Пловдив са били проверени за два дни от полиция, РЗИ и данъчни

Пловдив. Над 20 погребални организации в Пловдив са били тествани за два дни от полиция, Регионалната здравна ревизия (РЗИ) и данъчни, заяви за Радио „ Фокус “ - Пловдив шефът на ОДМВР старши комисар Йордан Рогачев. Обект на инспекциите е била счетоводната документи - издаването на документи за заплащани услуги.

В полицията в Пловдив са постъпили голям брой сигнали напоследък за това, че траурните организации са нараснали съвсем двойно цените си, че клиентите са принуждавани да заплащат пакетни услуги. Така да вземем за пример, в случай че преди години едно първокласно заравяне струваше до 1200 лв., в този момент цената е над 2400 лв., съгласно сигналите.

Старши комисар Рогачев съобщи, че инспекциите на РЗИ касаят катафалките на погребалните организации, които по закон би трябвало да са регистрирани в тази институция.
Агенцията по храните пък е проверявала документите за генезис и продължителност на храните, които се оферират за включване в раздавките.
От полицията в Пловдив споделиха още, че по-големите погребални организации подлежат на цялостна проверка.

Проверките са били разпоредени персонално от шефа на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив старши комисар Йордан Рогачев.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР