Пловдив. На 12 януари 2022 г., сряда, в 11.00 часа

...
Пловдив. На 12 януари 2022 г., сряда, в 11.00 часа
Коментари Харесай

Споразумение за сътрудничество между ОИ „Старинен Пловдив“ и четири пловдивски частни галерии ще бъде подписано в сряда

Пловдив. На 12 януари 2022 година, сряда, в 11.00 часа в Заседателната зала на Община Пловдив на пл. „ Стефан Стамболов “ 1, в наличието на Кмета на Пловдив Здравко Димитров и заместник-кмета по просвета, археология и туризъм Пламен Панов, ще бъде подписано Споразумение за съдействие сред Общински институт „ Старинен Пловдив “ и четири пловдивски частни галерии - Музейна изложба „ Димитър Георгиев “, изложба „ Инджов “, изложба „ Джуркови “ и Арт изложба – музей „ Филипополис “. Това оповестиха за Радио " Фокус " - Пловдив от пресцентъра на общината.

Чрез съглашението страните поемат ангажимент за взаимно съдействие и полагането на общи старания за определяне на трайно партньорство за развиване и разпространение на богатото културно завещание, от една страна предоставено от Община Пловдив за стопанисване и ръководство от ОИ “Старинен Пловдив “ и от друга експонираното в частните галерийни пространства на сътрудниците.

Ще се радваме да присъствате на късата публична гала!

Ето и малко предварителна информация с акцента от Споразумението:

Сътрудничеството по това съглашение не включва финансови задължения и най-общо цели сливане на напъните на страните за: задълбочаване на партньорствата в региона на културата и туризма; разширение на опциите за показване на съответни културни събития и тяхното популяризиране; поддръжка за основаването на качествено културно наличие и атрактивен туристически продукт; образуване на взаимни културни събития; създаване на туристически турове, свързани с активността на страните.

Споразумение се подписва за период от две години и ще разпространява Музейна изложба „ Димитър Георгиев “, изложба „ Инджов “, изложба „ Джуркови “ и Арт изложба – музей „ Филипополис “, посредством включването им в профилирани турове на тематика „ Изобразително изкуство “, създадени взаимно от страните и провеждани от Института.

В резултат на това съглашение, посетителите и туристите ще имат опцията след показване на закупен от тях билет за посещаване на обекти, стопанисвани от Института да получат преференциална цена с 10% отстъпка на билети в обекти на четирите галерии.

Четирите галерии ще дават безвъзмезден вход за деца до 7 годишна възраст след показване на закупен от придружителя им билет за посещаване на обекти на Института.

Безплатен вход ще употребяват и водачи на групи туристи над 10 индивида, професионални организации, както и публицисти, отразяващи действия по актуалното съглашение, след показване на журналистическа карта.

Безплатен вход за гости ще има и на 6-ти септември и Европейската нощ на музеите и галериите.

Галериите ще вземат участие със свои експерти в взаимно създаване с екипа на Института на профилирани турове на тематика „ Изобразително изкуство “, които да организират и показват
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР