Пловдив. Две години и 4 месеца лишаване от свобода условно,

...
Пловдив. Две години и 4 месеца лишаване от свобода условно,
Коментари Харесай

Две години и 4 месеца лишаване от свобода условно, с 4 години изпитателен срок получи кипърският гражданин, който прегази крадец в собствената си нива в Болярино

Пловдив. Две години и 4 месеца отнемане от независимост условно, с 4 години изпитателен период получи кипърският жител Димитракис Пирилис, който обитава непрекъснато в България, упрекнат за ликвидиране по несъобразителност в землището на село Болярино, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Пловдив .

В местността " Крушака “, при ръководство на товарен автомобил, той е предизвикал гибелта на 30-годишен ром, влезнал да краде крави от негов парцел. Съдът му лишава и свидетелството за правоуправление на МПС за 4 години. Присъждат му се и разноските за правосъдни разходи по делото, както и адвокатските разноски на потърпевшите. Съдът му връща и джипа, с който е направил закононарушението.

В съда Пирилис изцяло призна виновността си, а делото бе гледано по съкратената процедура.

В правосъдната палата през днешния ден Димитракис Пирилис изиска да бъде подложен на електрически стол, с цел да приключат неговите премеждия в България, тъй като " това не е живот “.

" Аз съм на 62 години и се пробвам да работя почтено и какво става? Свършвам в съда като обвиняем. Опитвах се да влагам огромни суми в България, а бях окраден и упрекнат. Кажете ми по какъв начин да постъпя? “, попита Пирилис. В особено документално изказване до съда той написа още:

" Предлагам ви да дойдете и да вземете моите крави – без пари, тъй като не желая да виждам по какъв начин умират животните ми и по какъв начин се пилее моето благосъстояние, събирано през тези 17 години. Мъчно ми е за инвестицията, която съм направил в България. Безсилен съм да влияя на хора и институции, които желаят да банкрутирам и да напусна това място. Остана ми единствено едно: да вардя живота и здравето си до колкото мога “.

В изказването до съда Пирилис написа още, че има 3000 дка лични земи, на територията на община Раковски. Има и общо 486 броя животни, които отглежда - крави и телета. Вложил е 5 млн. лв. в този бизнес. Работил е най-вече с роми и е давал издръжка на фамилиите им и макар, че всички са го гледали предубедено като чужденец, той се е развивал добре и е доказвал коректността си. Неговите проблеми са пристигнали тогава, когато са почнали набезите на роми от прилежащи села. Досега са му откраднали общо към 50 животни. Пускал е стотици тъжби до полицията, само че е бил наказан единствено един от крадците. Другите са оставали неразкрити.

В съответния случай е бил атакуван от крадци, лежали в пандизите по 17 години.

В съда юристът на потърпевшите изиска действителна присъда от 2 години затвор и лишаване на шофьорската му брошура за 4 години. Адвокатът на Пирилис пък изиска по-малко от 2 години условна присъда и лишаване на свидетелството му за провоуправление за 4 години.

В последна сметка съдът почете настояването на прокуратурата, като призна смекчаващите условия по делото, а точно, че подсъдимият е с отлични характеристични данни – трудолюбив човек, който извършва тежък животновъден труд повече от 17 години в България, обезпечил е работа на локалното население, което го почита. Съдът одобри и приложените подписки от жителите на четири села, в негова отбрана. След като по нехайство е предизвикал гибелта на крадеца, той се е обадил незабавно на тел. 112 и е причакал през нощта колата за спешна помощ в центъра на селото, с цел да ги заведе до мястото на престъплението. Направил е всичко, което е зависило от него за оказване на помощ.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР