Пловдив да се представя като туристическа дестинация в изложения за

...
Пловдив да се представя като туристическа дестинация в изложения за
Коментари Харесай

Пловдив се включва в изложенията за туризъм в Бурса

Пловдив да се показва като туристическа дестинация в изложби за туризъм в Турция. Това стана ясно през днешния ден на среща сред заместник-кметовете Пламен Панов, Тодор Чонов и Величко Родопски и Мурат Сарачоглу -президент на Асоциацията на туристическите организации „ Тюрксаб “ от област Бурса. В срещата взе присъединяване и шефът на туризма и външните връзки на област Бурса Абдулкерим Бащюрк. Той напомни, че в турския над 3-милионен град все още живеят и близо 450 хиляди българи. „ Всеки ден 11 постоянни автобусни линии обслужват над 400 пътуващи от Бурса до Пловдив. Много държим да има и постоянни авиополети сред побратимените ни градове “, сподели още Бащюрк.



Президентът на асоциацията „ Тюрксаб “ акцентира, че туристите от Бурса, искащи да посетят Пловдив, и все още не са малко. „ Регионът към града ни е развъртян в областта на индустрията и земеделието, само че нашето предпочитание е да възродим и туризма като бранш “, сподели Сарачоглу.

От своя страна заместник-кметът по туризъм Пламен Панов разясни, че 35% от всички туристи в Пловдив идват от южната ни съседка, а връзките сред двете страни не престават да се развиват в културно отношение.

„ С кмета Здравко Димитров положихме доста старания от летище Пловдив да започват  редовни полети до Турция. Надяваме се работата в тази посока да продължи и скоро да има и полет до Бурса “, съобщи заместник-кметът по превоз Тодор Чонов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР