Пловдив. COVID поваля дерматолога д-р Свитлана Георгиева, докато е на

...
Пловдив. COVID поваля дерматолога д-р Свитлана Георгиева, докато е на
Коментари Харесай

След 45 дни борба лекари от Пловдив спасиха своя колежка

Пловдив. Коронавирус поваля кожния лекар доктор Свитлана Георгиева, до момента в който е на отмора в Бургас, оповестиха за Радио " Фокус " - Пловдив от лечебното заведение. Първото нещо, което почувствувах, беше изнемощялост и уязвимост в краката, споделя тя. Започва лекуването си в морския град, само че доста бързо взема решение да се прибере в Пловдив, откакто получава и болки в корема. Тук минава през няколко лечебни заведения, само че положението се утежнява. Преживява същински потрес, когато в едно от отделенията за една нощ единствено в нейната стая умират 5 млади дами.

„ Децата ми ужасно се тормозиха и незабавно ме реалокираха в отделението за дихателна реанимация на пациенти с ковид в МБАЛ „ Централ Хоспитал “. Когато ме одобриха, бях толкоз зле - не можех да си подвигна ръцете и да си преместя краката, с цел да отида до скенера, започнах и да се удушавам “, спомня си Свитлана. И прибавя, че е имала шанс да живее, тъй като е попаднала на експерти, които знаят какво е COVID-19 и по какъв начин да се оправят с него. Това е дребната, само че доста основна разлика от другите лечебни заведения, акцентира дамата.

Медиците я слагат за 3 седмици в изкуствена кома, на два пъти сърцето й стопира, а по време на лекуването язвата й се обостря и стартира да кърви. За да я спасят, хирурзите от МБАЛ „ Медлайн “, й вършат интервенция. Така изкарва в болничното заведение повече от 45 дни. „ През този месец и половина бях обградена с грижи и голямо внимание, споделя Свитлана. - Пред очите ми избавиха 90-годишна жена, на която обръщаха също толкоз доста внимание, колкото и на 20-годишните. “

Признателна е на всички, само че специфичните й благодарности са за началника на интензивното доктор Стефан Василев, за шефовете на хирургията доктор Иван Кацаров и на гастроентерологията доктор Апостол Георгиев, на кардиолозите. С особена топлина приказва за притежателя доцент Невен Енчев Голденбург и за основната сестра Любка Моллова.

Преди да се болести и тя не вярвала в съществуването на COVID-19, само че в този момент знае, че вирусът е ужасяващ и унищожава целия организъм. Мислила си, че е някаква простуда, която всеки може да преодолее. Сега, когато страшното е зад тила й, доктор Георгиева насочва два апела към хората- да се имунизират, с цел да не боледуват тежко и да не загинат, и да идват в тази болница, в случай че се разболеят, тъй като с изключение на съвършения екип разполага с нужната здравна инсталация, настанява пациентите в хубави стаи и им предлага отлична храна. Тук ме върнаха от пъкъла и в този момент пребивавам втория си живот, споделя избавената пациентка.

Медиците разясниха, че тя ще се възвръща още известно време, само че най-трудното към този момент е в предишното. Лекарите от двете лечебни заведения – „ Медлайн “ и „ Централ
Хоспитал “ също подсетиха, че българите би трябвало безусловно да се ваксинират, с цел да не претърпяват това, което което е минало през главата на Свитлана.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР