Пловдив. 27 винопроизводители и над 200 вина ще участват в

...
Пловдив. 27 винопроизводители и над 200 вина ще участват в
Коментари Харесай

27 винопроизводители и над 200 вина ще участват в тазгодишното издание на Дефиле Вино и гурме в Пловдив

Пловдив. 27 винопроизводители и над 200 виновност ще вземат участие в тазгодишното издание на Дефиле " Вино и гурме ", което ще се организира в Пловдив идващия уикенд. Това заяви на специфична конференция през днешния ден ръководителят на Съвета по туризъм Любозар Фратев, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Пловдив . В дефилето ще вземат участие и 12 производители на храни и аксесоари за тях. Организатори на обичайното дефиле са Съветът по туризъм, община Пловдив и ОИ " Старинен Пловдив ".

Събитието е част от Годишната стратегия за развиване на туризма в Пловдив. Идеята е Пловдив да се трансформира във все по-привлекателна туристическа дестинация, уточни заместник-кметът по просвета, туризъм и археология Пламен Панов. Той означи, че тази година се вижда самобитен връх в броя на участниците, защото предходната година винарските мазета са били единствено 19.

Дефиле " Вино и гурме " ще се организира в 10 къщи в Стария град. Дегустациите са против жетон от 75 стотинки, а уредниците са обезпечили самостоятелни брандирани чаши и дегустационни комплекти.

Дефилето ще бъде на стъпалата на църквата " Св. Богородица " на 8 май от 11 ч. Публиката с анкетни карти ще избира любимци в 4 категории виновност, а вечерта с чоп ще се изберат спечелилите в томболата, които ще получат бутилка квалитетно вино.

Експертна комисия ще прави оценка виновността и ще дефинира най-хубавите. В нея са включени експерт по вино, по храна, сомелиер, началник и публицист. Дегустацията ще се извърши в образователния ресторант на УХТ, който е обичаен сътрудник на събитието. При оценяването, в случай че се одобри, че е 100 точки, в 80% ще се обръща внимание на съчетанието храна - вино, а останалите 20% на метода на представяне, заяви проф. Христо Спасов от УХТ.
Ще има и съпътстваща фестивална стратегия - матине с вино и гурме, специфичен тур с безвъзмездна разходка по дестинациите, Ден на мавруда, преносим фотокът и така нататък Проявите ще се организират при строго съблюдаване на противоепидемичните ограничения, като студенти доброволци от Медицинския университет ще наблюдават за дистанцията сред посетителите и ще раздават маски и дезинфектанти.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР