Площад в София ще носи името на президента Желю Желев.Съпротивата

...
Площад в София ще носи името на президента Желю Желев.Съпротивата
Коментари Харесай

Инициативата площад да носи името на Желю Желев е на неговите съветници и приятели

Площад в София ще носи името на президента Желю Желев.

Съпротивата по отношение на тоталитарния режим има своите лица и едно от най-изявените е това на Желю Желев. Освен че е съосновател на Съюз на демократичните сили, той е един от емблемите на демократичния развой, отстъпник, който всеки един от нас може да назове, способства за пълноправие на религиозните общности и етническите групи. Всичко това прави президента Желев същински обединител на нацията. Това сподели ръководителят на комисията по просвета и обучение в СОС Малина Едрева.

Инициативата за мястото и именуването на площад е на неговите съветници и другари.



СНИМКИ: Десислава Кулелиева, Българска национална телевизия

Ние деликатно търсихме пространство, което да бъде в сърцето на нашия град. Независимо че се дефинира като малко място, то в действителност е в сърцето на нашия град и неговото нареждане и отделяне дружно с паметните знаци, които ще носи, е значим мост към поколенията, добави Едрева.

Д-р Желев остави ярка диря в интервала и откакто беше президент. Той основа фондация " Д-р Желю Желев ", ориентирана към работа с младежите. Като ръководител на Балканския политически клуб той остави също значима диря в връзките сред страните на Балканите. Длъжни сме към паметта на президента Желев, сподели още Едрева.

Демокрацията е развой, в основата на който стои разговорът. И тогава когато знаем по какъв начин да водим разговор, какви полезности изповядваме, тогава можем да бъдем сигурни в демократичния подтик, заключи Малина Едрева.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР