Плодове авокадо са от същото семейство като на камфора и

...
Плодове авокадо са от същото семейство като на камфора и
Коментари Харесай

Яжте авокадо всеки ден и вижте какво ще се случи с тялото ви

Плодове авокадо са от същото семейство като на камфора и канелата и порастват на дървета, високи над 6 фута. Това е един от най-здравословните плодове на планетата и има доста изгоди за здравето.

Най-старите данни за авокадо на планетата са открити в Пуебла, Мексико, през 10 000 година прочие Хр.

Авокадото узрява 1 или 2 седмици след прибиране на реколтата. То съдържа витамини В, витамин С, Е и К, магнезий, желязо, калий, калций, манган, цинк и натрий.

Авокадото дори има по-високо наличие на калий от бананите, като понижава риска от инсулт и помага на сърдечната функционалност.

Освен това, тук сме подбрали в лист полезните свойства на този плод за здравето:

почиства червата;премахва лошия дъх;притежава високо наличие на флавоноиди и полифеноли, които имат мощни противовъзпалителни свойства;притежава високо наличие на фолиева киселина, което е мощно съединяване, което намалява риска от недостатъци на невралната тръба, появяването на инсулт и сърдечни проблеми;богато е на лутеин, който предотвратява проблеми със зрението, като недъгавост на макулата и катаракта;високи нива на глутатион, които защищават сърцето, пазят от увреждане със свободни радикали, от увреждане на ДНК-то и забавят процеса на стареене;олеиновата киселина в авокадото предотвратява растежа на ракови кафези и рак на простатата;богат източник на ликопен и бета каротин;богат на бета-ситостерол, който предотвратява натрупването на плака в артериите и намалява равнището на неприятния холестерол и триглицеридите в кръвта;предотвратява различни хронични положения и болести, в това число и рак;използването на дестилат от авокадо с масло – успокоява признаците на артрит;маслото от авокадо подхранва кожата и лекува разнообразни болести (например псориазис).

Вижте още: Кажете довиждане на високото кръвно налягане и холестерола

Задължително трябва да включите авокадото в ежедневната си диета, с цел да подобрите цялостното си здраве. Яжте го сурово или го прибавете към обичаните си десерти, коктейли и салати.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР