Плодът авокадо расте на вечнозелени дървета. То е от семейство

...
Плодът авокадо расте на вечнозелени дървета. То е от семейство
Коментари Харесай

Отглеждане на авокадо у дома: Ценни и практични съвети

Плодът авокадо пораства на вечнозелени дървета. То е от семейство Лаврови и вирее на климат, където температурата на въздуха нормално надвишава 10 градуса и съвсем няма заледяване. Да отгледате авокадо под формата на красиво дърво с тъмнозелени необятни листа е изцяло допустимо и вкъщи. Най-малко вашият дом ще бъде декориран с шикозно растение, което ще ви радва с потребните си плодове.
Отглеждането на авокадо от костилка е много трудоемка работа, само че всички компликации и упования ще бъдат оправдани. Малко самообладание и креативен дух ще ви оказват помощ да извършите това, на което всички ваши посетители ще се възхитят – да превърнете жилището си в тропическа мини градина.
Как да отгледате авокадо от костилка?
Както към този момент отбелязахме, ще се нуждаете от костилка от авокадо, която би трябвало да бъде непокътната, откакто към този момент сте изяли самия плод. В домашни условия сортовете с тъмна и тънка кожа се развиват добре. Обърнете внимание на това при покупка.
Извадете костилката и я изплакнете под течаща вода от целулозата, в противоположен случай ще се покрие с мухъл. В долната част на костилката (където е по-широка), закрепете 3 или 4 клечки за зъби под ъгъл. В стъклена чаша налейте пречистената вода и поставете костилката от горната страна, тъй че да бъде потопена в течността на половина.
След това би трябвало да бъдете търпеливи и да изчакате към 4 седмици. Костилката ще стартира да изсъхва и да се разпуква, от дъното ще се появят корени, а от горната страна ще изникне стъбълце с листа. Не забравяйте да сменяте водата понякога, тъй че нездравословните бактерии да не остават в нея.
Изчакайте, до момента в който растението доближи дължина 15-18 см, по-късно го отрежете на 8 см. Когато след покълване стане още веднъж 15 см, то би трябвало да бъде засадено в почва.
Почвата за авокадото би трябвало да е прясна, с дренаж на дъното. Вземете саксия с диаметър 20-25 см, напълнете я с пръст и посадете костилката, тъй че половината от нея да излиза от почвата.
Грижа за растението
Авокадото обича слънцето и влагата, тъй че поливането на растението би трябвало да бъде постоянно.
 Коя храна е зеленото злато, по която полудя целия свят Коя храна е " зеленото злато ", по която полудя целия свят
Фермерите към тихия тропически град Цанийн се борят с напастта от кражба на авокадо, подбудена от възходящото световно търсене на господ...
Всеки път, когато растението доближи 18-20 см, премахвайте страничните клончета.
Не всички сортове авокадо, отглеждани вкъщи, дават плодове. Някои растения създават както женски, по този начин и мъжки цветове, способни на самоопрашване. В други случаи се изисква да отглеждате две дървета едновременно.
100% фруктификация може да се получи единствено посредством присаждането на авокадо при започване на пролетта.
Силното дърво устоя на кратковременни студове. Следователно, в относително топъл климат, то може да пораства навън. По време на студения интервал, авокадото би трябвало да бъде увито във фолио.
Както можете да видите первазът на прозореца вкъщи е отлично място за развъждане на авокадо и като цяло за опити, където могат да порастват освен красиви, само че и потребни растения, да вземем за пример плодове и зеленчуци за приготвянето на разнообразни ястия.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР