Плевнелиев каза още пред bTV, че президентът Радев не е

...
Плевнелиев каза още пред bTV, че президентът Радев не е
Коментари Харесай

Плевнелиев кахърен пак плюе - Радев бил популист, наричал Борисов и Гешев мутри

Плевнелиев сподели още пред bTV, че президентът Радев не е приключил нищо за четири години.

С внимание прочетохме, че канцлерът на Австрия Курц се ревизира от прокуратурата, немският президент - също. А нашият президент, президент на Демократична страна, излиза със сгънат пестник и желае оставки, само че не спомага на органите на реда. Защото президентът е за образец на всички жители, тъй като допускаме, че той е чист и в случай че той е чист, той би трябвало да спомага на прокуратурата, с цел да излезе истината нескрито, с цел да може тогава хората да кажат: Браво на президента. Всъщност прокуратурата го ревизира, той е чист като сълза и в този момент остават подозрения, че е единственият президент в Европейския съюз, няма различен, който при инспекция на прокуратурата желае оставки на премиера и основния прокурор с високо вдигнат пестник. Това не е демократично, съобщи още Плевнелиев.

Румен Радев наруши Конституцията, той е първият президент, който наруши умишлено и неведнъж конституцията. Той изиска обществено оставката на министър-председателя и на основния прокурор, това е брутално нарушаване на Конституцията, на текста и на духа. Той няма такива права. Той може да смъкна доверието, аз също съм го правил, само че не съм желал оставката нито на Орешарски, нито на Станишев, тъй като по този метод експлодирам върховенството на закона. В една страна президентът би трябвало да бъде за образец, изясни той.

Нека да дадем късмет на служебното държавно управление, само че в случай че съдим по ден първи, към този момент има резултати с тези всеобщи уволнения. Щом го вършат от първия ден, значи са били готови. Иначе, в случай че ме питате за шефката на Национална агенция за приходите, тя трябваше да бъде уволнена, още когато изтекоха персоналните данни. Едно служебно държавно управление на първо място би трябвало да преведе България по един правилен либерален метод към нови избори, след които да пристигна едно ново определено от народа и от Народно заседание държавното управление. Каква е работата на едно служебно държавно управление тогава да прави огромни чистки, счита някогашният президент.

Извинете, само че първото уволняване, което се случи още през вчерашния ден, беше на главен очевидец по дело на Европейската организация за битка с корупцията и измамите Олаф. Едно дело, което върви някак си, не ми се връзва с това уволняване. Ще го кажа в прав текст - имаме едно предизборно държавно управление, предизборно служебно държавно управление на президента Радев, който се бори за преизбиране. Радев е популист и русофил, той към този момент има безспорната власт в страната. Няма Народно заседание, няма нито други политически партии, има Радев и неговото държавно управление. Той назначи за министър-председател по-скоро началник-щаб, само че това не е шеф на Генералния щаб, а по-скоро шеф на неговия избирателен щаб, тъй че една негова дясна ръка, дисциплиниран човек. Никога до момента български президент не е правил това. Всеки президент е назначавал видни персони. Аз съм назначавал парламентарен професор, който да успокои нацията, назначавал съм водещи дипломати, като президента Стоянов, сподели още Росен Плевнелиев.

Хората не желаеха да вървят на избори, само че ще има такива. Ако обаче след изборите на 11 юли, не се избере ново държавно управление, на трети избори политическа партия ГЕРБ ще се върне на бял кон. Затова бъдете уверен, че след изборите на 11 юли ще бъде направено всичко допустимо и невероятно за сформиране на държавно управление, предвижда Росен Плевнелиев.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР