Плевен. На 13 септември, понеделник, от 17:00 ч., в Системата

...
Плевен. На 13 септември, понеделник, от 17:00 ч., в Системата
Коментари Харесай

Ваксинационен пункт работи на територията на Медицински университет – Плевен

Плевен. На 13 септември, понеделник, от 17:00 ч., в Системата за електронно и отдалечено образование, учен доктор Богдан Петрунов, един от водещите експерти в региона на имунологията и алергологията в България, изнесе академична лекция на тематика: „ Ваксини срещу КОВИД-19 инфекцията “. Това оповестиха от Медицински университет - Плевен.

Над 60 преподаватели, студенти и чиновници на МУ-Плевен получиха експертна и настояща информация за типовете ваксини, тяхното деяние и успеваемост. В края на лекцията те имаха опция да зададат своите въпроси, на които получиха изчерпателни отговори от учен Петрунов. Лекцията ще получат всички студенти, преподаватели и чиновници, които не са имали опция да я посетят онлайн.

От 13 до 17 септември Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) организира интензивна имунизационна акция на територията на университета с изнесен пункт на РЗИ-Плевен. Пунктът е позициониран навън пред постройката на Факултет „ Фармация “ с работно време 10:00 – 14:00 ч. Извършват се и бързи антигенни проби на студенти и преподаватели. Целта е да се поддържа настоящ указател на имунизираните, както и на позитивните за COVID-19 лица, за които ще се уведомява навреме РЗИ-Плевен.

Преди старта на новата академична година, за безвредно осъществяване на присъствени занятия, в МУ-Плевен бяха събрани и оценени данни за имунизационния статус на всички групи-участници в просветителния развой. Ваксинационното покритие за преподавателите е 50%, а дружно с прекаралите COVID-19 – стига до 72%. При задграничните студенти делът на имунизираните е максимален – 85%, до момента в който при българските студенти е едвам 20%.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР