Плевен. Криминалисти от ОДМВР – Плевен и Кнежа са разкрили

...
Плевен. Криминалисти от ОДМВР – Плевен и Кнежа са разкрили
Коментари Харесай

22-годишната майка е задържана за убийството на едногодишно дете в село Лазарово, образувани са проверки за срещу трима полицаи за дисциплинарни нарушения

Плевен. Криминалисти от ОДМВР – Плевен и Кнежа са разкрили убийството на малолетно момиченце в село Лазарово, област Плевен. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи .

Разследването се реализира под управлението на Окръжна прокуратура – Плевен.

Обстоятелства и обстоятелства по следствието на убийството на момиченце на година и девет месеца в плевенското село Лазарово бяха оповестени на брифинг в ОДМВР – Плевен с присъединяване на шефа старши комисар Веселин Вътов, окръжния прокурор Владимир Николов, заместител окръжния прокурор Николай Пачевски и основен контрольор Христо Терзиев, шеф на бранш „ Противодействие на престъпната престъпност “.

На 23 ноември 2021 година 56-годишен гражданин на село Лазарово е съобщил в Районно ръководство – Кнежа, че от края на месец октомври щерка му – 22-годишна и внучката му – на една година и девет месеца, са напуснали дома му. След извършени първични оперативно – издирвателни дейности, майката е открита и са снети сведенията й. Материалите по случая са докладвани в Районна прокуратура – Плевен за формиране на досъдебно произвеждане по член 182, ал.1 от Наказателен кодекс. На 14 декември от Районна прокуратрура – Плевен е получено формираното досъдебно произвеждане в районно управление (на МВР) Кнежа с данни и инструкции за работа. Предприети са разпити на очевидци и търсене на хора. На 23 декември момиченцето е оповестено за търсене и са проведени дейни дейности за откриването му.

Към 15.30 часа през вчерашния ден, при сказка с майката в селото, тя е признала, че съзнателно е умъртвила момиченцето. Незабавно е осъществен оглед в населяваното фамилно жилище. Иззети са материални доказателства. С полицейска мярка за период до 24 часа са арестувани майката и дядото на детето. Образувано е досъдебно произвеждане по член 115 от Наказателен кодекс. Предстоят ДНК, психиатрични и други експертизи. Работата по случая продължава под наблюдението на Окръжната прокуратура. За установени пропуски в издирвателната работа, със заповед на шефа на ОДМВР – Плевен през днешния ден са формирани инспекции за дисциплинарни нарушавания против трима чиновници на реда. Проверките ще приключат в законоустановения период, очакван в Закона за Министерство на вътрешните работи.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР