Плевен е домакин на двудневна конференция, организирана от Регионалния исторически

...
Плевен е домакин на двудневна конференция, организирана от Регионалния исторически
Коментари Харесай

Плевен е домакин на научна конференция, посветена на кризите

Плевен е хазаин на двудневна конференция, проведена от Регионалния исторически музей взаимно с Историческия факултет на Софийския университет “ Св. Климент Охридски “. Темата на научния конгрес е „ Кризите като катарзис “.

Целта на конференцията е да се даде естрада на млади и одобрени учени за шерване на проучвания върху политическите, стопанските, обществените и културните резултати и последствия от обстановки с висока степен на екстремалност в историческа вероятност.

Още от доктор Володя Попов, шеф на Регионалния исторически музей в Плевен:

" Всяка рецесия е обвързвана с една друга категория, това е катарзисът, който съставлява осъзнато ликвидиране на обществото като цяло, на структурите на това общество, на персоните в него, дълбочината, на което ликвидиране демонстрира вярната посока, в която би трябвало да се тръгне. Смятаме, че за нашето общество тази тематика е извънредно значима. Затова организираме тази конференция, с цел да можем резултатите от нея ги хвърлим като анонс в публичното пространство. Световната история е доста сериозна банка на опит и отговори на въпроси, които касаят нашата актуалност ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР