Плевелите могат да се появят на неподозирани места в градината

...
Плевелите могат да се появят на неподозирани места в градината
Коментари Харесай

8 ефективни начина да се отървете от плевелите

Плевелите могат да се появят на неподозирани места в градината – тъкмо към красивите ви цветя и зеленчуци, от които очаквате да си хапнете, когато сезонът настъпи. Те би трябвало да бъдат отстранени, с цел да не попречат на растежа и плододаването. Ако се чудите по какъв начин да се преборите с плевелите, имаме няколко метода, които ще ви оказват помощ да ги унищожите!

С ръце – класика

Просто ги скъсайте и в случай че можете, изкоренете плевелите с градинарски принадлежности – нож, ножица, мотика. За да не се появят повече, би трябвало да ги изкорените.

С вряла вода

Стоплете водата и я сипете непосредствено върху посочилите се треви. Заради горещото те ще изсъхнат. Ако се появят още веднъж, отново ги полейте. Това е бърз и ефикасен метод за битка с плевелите. Може да употребявате кана за топлене на вода, като я оставите да загрее до изключване, с цел да се уверите, че е задоволително гореща.

Със сода за самун

Поръсете содата на местата, на които порастват плевелите. Тя ще забави растежа им оптимално. Подходяща е за отнасяне на тревите, които се провират през цепнатините на циментови плочи, тротоари и пътеки.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР