Племунът на ВСС влезе в спор дали да бъдат взети

...
Племунът на ВСС влезе в спор дали да бъдат взети
Коментари Харесай

Спор във ВСС за мотивите на Радев


Племунът на Висш съдебен съвет влезе в спор дали да бъдат взети поради претекстовете на президента, с които върна указа за назначението на Иван Гешев за основен прокурор. Първа точка от днешното съвещание е точно разискването на позицията на президента, втора точка е прегласуване на кандидатурата на Гешев.
Заседанието стартира в 10 часа, при засилено полицейско наличие и два митинга - в поддръжка и против номинацията на Гешев. Стана ясно, че нощес и тази заран са получени два сигнала да бомба в постройката на Висшия правосъден съвет.
Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов прикани да бъдат чути рецензиите на Румен Радев към процедурата по желание единствено на един претендент. Към неговото мнение се причислиха Атанаска Дишева и Цветинка Пашкунова. Те разясниха претекстовете на президента като съображение за ново начало на процедурата по желание, тъй като другото би означавало неглижиране и лишаване пълномощия от президента.
С тяхната теза не се съгласи основният прокурор Сотир Цацаров, подсилен от останалите кадровици. Те напомни, че преди две години Радев е върнал предлагането за избор на Георги Чолаков за ръководител на Върховен административен съд. Тогава имаше единствено прегласуване на кандидатурата му.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР