Плаватен съд на САЩ от времето на Втората световна война

...
Плаватен съд на САЩ от времето на Втората световна война
Коментари Харесай

Плавателен съд от ВСВ, потънал в Тихия океан, се озова в Калифорния

Плаватен съд на Съединени американски щати от времето на Втората международна война се оказа в пресъхнало езеро в Националния парк Шаста-Тринити в Северна Калифорния.

От управата на националния парк споделиха в събота фотоси в обществените мрежи на лодката, която се посочила с последователното понижаване на водното ниво на езерото Шаста.

Плавателният съд, употребен за превозването на бойци, е от клас " Монровия " на Военноморските сили на Съединени американски щати, изиграл основна роля както в Европа, по този начин и в Тихоокеанския район по време на войната.



От националния парк обясниха, че плавателното средство е било употребявано при нашествието на Тарауа, по което време е бил потънал. Корабът по-късно е избавен по време на американското навлизане в следените от Япония острови Гилбърт и е продаден за скрап през 1969 година, само че никой не е наясно по какъв начин този дребен боен транспортьор се е озовал в Съединените щати и на дъното на езеро.

Корабът, който в действителност беше открит предходната есен, в този момент се съхранява, преди да бъде изложен в музей в Небраска.

Всяка реституция ще бъде направена, с цел да се резервира допустимо най-голяма част от целостта на кораба, написаха още от Националния парк.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР