Плътна млечна пяна, интензивен вкус на кафе, кубчета лед –

...
Плътна млечна пяна, интензивен вкус на кафе, кубчета лед –
Коментари Харесай

Фрапе: очарователната история на любимата лятна напитка

Плътна млечна пяна, натоварен усет на кафе, кубчета лед – фрапето е превъзходен избор в летните жеги. Има метод да си го приготвите вкъщи, даже и да не разполагате със специфичен шейкър, миксер или фрапиера.

Фрапето е родено в Гърция, на Международния търговски панаир в Солун през 1957 година. Представителят на Nestle Янис Дритсас е там, с цел да показва нов артикул за деца – шоколадова напитка, която се подготвя незабавно след смесването ѝ с мляко и разбиването ѝ в шейкър. До него на щанда служителят на компанията Димитрис Вакондрис пиел разтворимо кафе с гореща вода. Бил доста тежък летен ден и той се нуждаел от чаша хубаво кафе, само че имало ли метод да изстуди напитката си? Тогава му хрумва да сложи всички съставки в шейкър - и по този начин се появява първото фрапе.
 Рекордно покачване на газа от 1 август 12 авг 2022 | Цената на газа скача с рекордните 60 %, откакто Комисията за енергийно и водно контролиране утвърди нарастването...
В превод от френски думата frappé значи размесен или охладен. И въпреки у нас ледената напитка да се подготвя с мляко, обичайно в Гърция фрапето (на гръцки: φραπέ, фрапе) се подготвя единствено с разтворимо кафе и захар по избор. Основната специфичност на гръцкото фрапе е кремообразната пяна. Тя се дължи на протеините, които работят като незадълбочено дейни субстанции, които събират и задържат въздух.

А по какъв начин да импровизирате и да си приготвите фрапе небрежно вкъщи, вижте на идната страница...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР