Платеното паркиране на паркингите 21 ВЕК“ и АИДА“ в Хасково

...
Платеното паркиране на паркингите 21 ВЕК“ и АИДА“ в Хасково
Коментари Харесай

Платено паркиране на два паркинга в Хасково

Платеното паркиране на паркингите „ 21 ВЕК “ и „ АИДА “ в Хасково започва от 0:00 часа 21 октомври 2022г.

Това заяви на брифинг през днешния ден кметът на Община Хасково Станислав Дечев. Паркингите ще работят 24 часа. Цената за 1 час престой е 1 лева, т.е. по-евтино в сравнение с, когато оборудванията бяха експлоатирани от наемателя, посочи кметът на Хасково. На паркингите са конфигурирани модерни машини за работа, които разпознават номерата на колите, автоматизирано таксуват и разрешават няколко типа заплащане. Възможностите са няколко: с монети, с банкноти, с банкова карта или онлайн посредством сканиране на QR кода от билета. До в този момент тези уреди бяха оставени да работят в тестов интервал, който беше задоволителен, с цел да свикнат хората с новостите, посочи градоначалникът. Условията за прилагане на паркингите „ 21 ВЕК “ и „ АИДА “ са идентични, като се изключи опцията на паркинга до к-кс „ 21 ВЕК “ да се употребяват абонаменти, които са на цена от 120 лева за месец. За паркинг „ АИДА “ абонаментни проекти няма.  

Относно метода за влизане в паркинг „ 21 ВЕК “ в този момент той е съгласуван със Закона за придвижване по пътищата, за разлика от преди.

Всички опити за увреждане на оборудванията на паркингите, включително оборудванията за заплащане, бариери и така нататък, ще бъдат съобщавани на органите на реда, а причинителите ще понесат последици за действията си, уточни кметът на Хасково.

Той и представителят на компанията, която конфигурира и експлоатира системата за паркиране Атанас Ленков направиха проява по какъв начин работят машините за влизане, възнаграждение и излизане от паркинга, в това число и когато водачът е изгубил билета си.

ДЗЗД „ ОБЩИНСКИ ПАРКИНГИ – ХАСКОВО “

ЗОНА ЗА ПЛАТЕНО ПАРКИРАНЕ

ПАРКИНГ „ 21 ВЕК “ и „ АИДА “

РАБОТНО ВРЕМЕ 00:00 – 24:00 ч.

ТАРИФА ЗА ПАРКИРАНЕ

Паркомясто на час – 1 лева

Паркомясто за 24 часа – 12 лева

При овакантяване на паркинга в границите на тези 24 часа, идващото влизане ще бъде таксувано за нови 24 часа!

10 мин. Безплатен първичен престой

10 мин. Гратисен интервал след възнаграждение на престоя

*На паркинг „ 21 ВЕК “ са планувани и месечни абонаменти на цена от 120 лева без непокътнато място.

Плащане посредством автомат за паркиране или онлайн посредством сканиране на QR код от билета за вход и последване на линка от кода посредством смарт телефон.

Паркингите са неохраняеми и ДЗЗД „ ОБЩИНСКИ ПАРКИНГИ – ХАСКОВО “ не носи отговорност за колите!

Влизайки на територията на паркингите, водачът се съгласява регистрационният номер на автомобила му да бъде сниман и разпознат от автоматизираната система за ръководство на паркинга! При изгубен или развален билет, водачът би трябвало да потърси регистрационния номер на автомобила си на разплащателния терминал. 

ПРИ НУЖДА ОТ СЪДЕЙСТВИЕ, МОЛЯ ПОЗВЪНЕТЕ НА ТЕЛ: 070013009
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР