Пластика в чест на успехите на Христо Стоичков, който започва

...
Пластика в чест на успехите на Христо Стоичков, който започва
Коментари Харесай

Откриха монумент в чест на Стоичков в Харманли

Пластика в чест на триумфите на Христо Стоичков, който стартира спортния си път в във футболния клуб " Хеброс ", бе открита пред едноименния състезателен комплекс в Харманли. Легендарната осмица бе персонално на откриването на монумента, който е отдаден и на 100-годишнината на футбола в Харманли.

Той е върху основа с фигура на осмица. Дело е на статуя Тамер Халил. Пластиката е висока 2,7 метра и тежи половин звук. В нея са вложени гранит и бронз. Модерния ляв се разписа в основата на постамента и остави отпечатък от лявата си бутонка. Кметът на общината Мария Киркова откри паметния знак дружно със Стоичков, който бе очевидно мощно разчувствуван.

" Емоцията е огромна. Този ден ще остане като спомен в историята на нашия град. Без моите треньори и съотборници в " Хеброс " аз нямаше да съм това, което съм, и нямаше да сбъдна моите фантазии ", сподели Стоичков.



На събитието се стекоха стотици поданици и посетители на града край Марица и някогашни съотборници на Стоичков, който близо час раздаваше подписи. Всички деца от локалната футболна школа бяха с фланелки с №8. На въпрос на публицисти за мача на националите тази вечер Стоичков отговори, че се надява на победа.







Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР