Плащания за стотици милиони левове, които предстои да бъдат направени

...
Плащания за стотици милиони левове, които предстои да бъдат направени
Коментари Харесай

ВАС реши със закъснение спора между МРРБ и „Промяната“

Плащания за стотици милиони левове, които следва да бъдат направени от служебния министър на районното развиване арх. Иван Шишков, ще стават без позволение от служебния министър председател. Това излиза наяве от определение на Върховния административен съд (ВАС) във връзка жалбата на някогашния вицепремиер и министър на районното развиване Гроздан Караджов против заповедта на Кирил Петков, който забрани на Караджов, пътната организация и ВиК Холдинга да правят заплащания над 900 000 лева, заяви Mediapool.bg

Официални причини за налагането на възбраната в заповедите на Кирил Петков нямаше, само че неведнъж той разгласи, че задачата е да бъдат прекъснати порочни практики в пътното строителство. Караджов разгласи, че ще се съобрази със заповедите на Петков, само че в това време ги апелира.

В началото на август Върховен административен съд излиза с определение, в което показва на Агенция " Пъртна инфраструктура " (АПИ), че жалбата за прекъсване на действието на заповедта на премиера е спряла да работи сега на обжалването ѝ при започване на юли. Това на процедура отваря необятно вратите на управлението на пътната организация, което беше назначено от Гроздан Караджов да се разплаща с компаниите за осъществената работа.

Преди дни пред сектора служебният министър на районното развиване арх. Иван Шишков разгласи, че към 200 млн. лева от претендираните от фирмите 720 млн. лева могат да бъдат платени. Освен това следва да бъде платено и за строителството на първите три лота на автомагистрала " Хемус ", както и за скоростния път Видин - Ботевград, по думите на арх. Шишков.

Към момента служебният районен министър не е подхванал смени в управлението на АПИ и на държавната компания " Автомагистрали ", която най-вероятно продължава с практиката да превъзлага пътни поправки на подизпълнители.

Кирил Петков издаде двете заповеди откакто Караджов изиска в допълнение още 4 милиарда лева за пътища при актуализацията на бюджета, което беше една от аргументите за рухването на държавното управление, и след направените смени в управлението на " Автомагистрали ".

След встъпването си в служба арх. Шишков удостовери, че за последните 7 месеца пътните компании не са получили нито лев за строителството на автомагистрала " Хемус " и пътя Ботевград - Видин. Той даде обещание, че тази работа ще бъде разплатена на сектора.

За 2022 година Министерство на регионалното развитие е с рекорден бюджет от 2.5 милиарда лв..
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР