Плантарните брадавици са малки, груби образувания по стъпалата, често ги

...
Плантарните брадавици са малки, груби образувания по стъпалата, често ги
Коментари Харесай

Плантарни брадавици - Кокоши трън``

Плантарните брадавици са дребни, груби формирания по стъпалата, постоянно ги назовават и кокоши бодил. Обикновено те се появяват по стъпалата и петите на краката - областите, които са подложени на максимален напън. Този напън може да докара до израстване на брадавиците във вътрешността под корав, пълен пласт кожа (калус).

Плантарните брадавици се предизвикват от човешки папиломавирус (HPV). Този вирус навлиза през дребни сечения или пробиви по стъпалата.

Повечето плантарни брадавици не са сериозен проблем за здравето и постоянно изчезват без лекуване, изключително при деца под 12 години. За да се отървете от тях по-рано, можете да опитате да се лекувате у дома или за по-голяма сигурност да се консултирате с Вашия доктор.

Симптоми на плантарни брадавици

Признаците и признаците на плантарните брадавици включват:

дребен, недодялан тумор в долната част на стъпалото, нормално в основата на пръстите на краката, петата или ходилото. Върху кафява и черна кожа израстъкът може да е по-светъл от незасегнатата кожа;твърда, удебелена кожа (калус) върху мястото на кожата, където брадавицата е пораснала навътре;черни точици, които са дребни съсирени кръвоносни съдове, наричани семена на брадавици;струпване на формирания по стъпалото (мозаечни брадавици);растеж, който прекъсва естествените линии и хребети на кожата на стъпалото;болка или сензитивност при вървене или изправяне

Кога да посетите доктор

Цялата публикация, прочетете!
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР