Плановете на Международната футболна централа (ФИФА) биха имали „директен и

...
Плановете на Международната футболна централа (ФИФА) биха имали „директен и
Коментари Харесай

ЕКА: Плановете за Мондиал на всеки две години са разрушителни за клубния футбол

Плановете на Международната футболна централа (ФИФА) биха имали „ пряк и унищожителен резултат “ върху клубния футбол, предизвестиха от Асоциацията на европейските клубове (ЕКА).

ФИФА бе упрекната от ЕКА, че се пробва да си „ проправи “ път посредством спорните си проекти, които включват провеждането на Световно състезание на всеки две години, без подобаващата консултация. Силното й изказване подсети на Международната централа за „ законовите й отговорности “, с цел да подсигуряват, че клубовете са съветвани по отношение на структурата на интернационалния календар.

„ ЕКА следи с големи опасения и паники основаването на дейни ПР акции от ФИФА, в опит да си проправи път посредством промените на интернационалния календар, в частност въвеждането на Мондиал на всеки две години “, се споделя в известието на ЕКА, която съставлява 247 клуба от Европа. Изявлението удостоверява, че европейските клубове и шампионати са обединени срещу проектите, до момента в който по-рано тази седмица, Европейската футболна централа (УЕФА) също разкритикува ФИФА заради неналичието на съвещания и я прикани да спре с „ промоционалните акции “ в поддръжка на проектите.

ЕКА е съгласна с ФИФА, че интернационалният календар има потребност от промяна. В известието на Асоциацията се прибавя, че би трябвало да бъде основан „ осъвременен и по-опростен “ интернационален календар с по-малко прозорци, по-добра отбрана на играчите и тяхното здраве, както и уравновесен метод към клубния и интернационален футбол.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР